Guvernul vrea să crească nivelul de utilizare a pompelor de căldură în sectorul rezidenţial, această formă de încălzire şi răcire fiind deja frecventă în clădirile comerciale şi industriale, iar programul Electric UP, pe cale de lansare, include la finanţare şi pompele de căldură, a anunţat Sorin Elisei, Director General în Ministerul Energiei, la cea de-a opta ediţie a Profit Energy.forum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Elisei a explicat că această creştere a utilizării pompelor de căldură în mediul rezidenţial este una dintre componentele majorării ponderii energieie din surse regenerabile în Planul Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC).

”Am recunoscut prin actualul PNIESC ceea ce nu se găseşte la nivelul statisticii, dar toată lumea o foloseşte, mai ales în clădirile comerciale şi industriale, sunt foarte multe pompe de căldură şi vom creşte nivelul de penetrare la nivelul rezidenţialului”, a spus directorul general din Ministerul Energiei. 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acesta a adăugat că astfel prosumatorii cu panouri şi mijloace de stocare pot să se doteze şi cu pompe de clădură.  În acest scop, a precizat Sorin Elisei, viitoarea schemă de finanţare Electric UP a inclus pompele de căldlură la cheltuielile eligibile pentru subvenţionare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.