Oamenii de ştiinţă au reuşit să folosească sticla dispozitivelor mobile pentru a le încărca bateriile cu energie solară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru aceasta, a fost folosit un nou tip de celulă solară transparentă, care oferă o eficienţă ridicată şi menţine proprietăţile incolore şi transparente ale sticlei.

Modulul de celule solare transparente de 16 cm² are o eficienţă ridicată, variind între 20% şi 14,7% şi reuşind să încarce un smartphone folosind lumina naturală a soarelui.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Este important nu doar că cercetătorii au reuşit să folosească ecranul pentru a capta energia solară, ci şi faptul că celulele folosite sunt transparente şi nu afectează designul sistemelor pe care vor fi montate.

Dezvoltată de o echipă de cercetare afiliată cu UNIST, metoda poate furniza direct energie prin sticlă, nu doar pentru dispozitivele mobile, ci şi pentru clădiri sau maşini.

„Intenţionăm să continuăm cercetările, astfel încât celulele solare transparente să poată deveni o tehnologie cheie în viitoarea industrie energetică ecologică” au declarat cercetătorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.