Rompetrol Rafinare, anunţă că a fost finalizată revizia generală a rafinăriei Petromidia, proces început în 8 martie, iar compania a demarat procesele de repornire a instalaţiilor de producţie din rafinăria de la Năvodari. Instalaţiile vor intra etapizat în fluxul de producţie, urmând să ajungă la capacitate optimă „în cel mai scurt timp”. „Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar şi alte entităţi ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor”, transmite compania, într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaţionale şi pe cele de siguranţă, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Florian Daniel Pop.
Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International.
Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au necesitat o investiţie de aproximativ 85 de milioane de dolari. Lucrările au fost executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România şi din alte ţări europene.
„Printre cele mai notabile sunt cele care au vizat înlocuirea reactoarelor din instalaţia de Hidrofinare Motorină, modernizarea şi schimbarea unor componente şi subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalaţia de Cocsare Întârziată. La acestea se adaugă şi finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a instalaţiei de Hidrocracare Blândă (MHC). (...) Revizia generală a rafinăriei Petromidia reprezintă o măsură obligatorie şi necesară implementată de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani, menită să asigure un grad ridicat de siguranţă, atât instalaţiilor tehnologice, cât şi angajaţilor de pe platformă. Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar şi alte entităţi ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor”, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de către Rompetrol Rafinare. 
Cu toate acestea, Rompetrol Rafinare transmite faptul că „crede în crearea unui cadru favorabil pentru viitoare investiţii în capacităţile de producţie, în cazul în care o potenţială dezvoltare a activelor operaţionale se va dovedi viabilă”.
Realizarea reviziei nu a afectat furnizarea de carburanţi pe piaţa internă, acest lucru fiind făcut din stocuri proprii, conform contractelor comerciale aflate în vigoare.
În 2024, Rompetrol Rafinare vizează procesarea a circa 5 milioane de tone de materii prime, din care să obţină randamente ridicate şi volume mari de produse albe – 2,19 milioane de tone de motorine, respectiv 1,34 milioane de tone de benzine.
Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.