Producătorii sud-coreeni de cipuri pentru inteligenţă artificială Rebellions şi Sapeon Korea au semnat un acord de fuziune definitiv, au anunţat duminică companiile private, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cele două companii au anunţat în iunie că sunt implicate în negocieri de fuziune.

Acordul este cea mai recentă încercare a companiilor sud-coreene de a concura liderii globali ai producţiei de cipuri AI, cum ar fi Nvidia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Între acţionarii Sapeon se află cea mai mare companie de telecomunicaţii din Coreea de Sud, SK Telecom, şi al doilea mare producător de cipuri de memorie din lume, SK Hynix.

Rebelions a primit o investiţie de 15 milioane de dolari de la Wa'ed Ventures, o divizie de capital de risc a grupului petrolier Saudi Aramco, în iulie. Rebelions a spus că acest lucru a adus finanţarea totală la peste 225 de milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.