Ministrul de Finanţe al Marii Britanii, Rachel Reeves, a declarat vineri că noul guvern laburist va fi cel mai pro-creştere economică şi cel mai pro-business cabinet pe care l-a văzut ţara, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reeves a declarat pentru CNBC că doar prin crearea bogăţiei standardele de trai ale britanicilor obişnuiţi vor fi îmbunătăţite şi vor fi disponibili mai mulţi bani pentru a investi în serviciile publice.

”Acesta va fi cel mai pro-creştere şi cel mai pro-business Minister al Finanţelor pe care l-a văzut vreodată această ţară”, i-a spus Reeves lui Steve Sedgwick de la CNBC, într-un interviu de la distanţă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Voi lucra cu companiile pentru a mă asigura că facem tot ce putem pentru a aduce crearea de bogăţie, pentru a aduce investiţii în afaceri în economia Marii Britanii”, a adăugat ea.

Reeves, care este în funcţie de trei săptămâni, după victoria fulgerătoare a laburiştilor la alegerile generale din 4 iulie din Regatul Unit, a vorbit de la Rio de Janeiro, Brazilia, unde participă la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din G20.

Cancelarul a spus că s-a întâlnit deja cu lideri de afaceri care sunt interesaţi să facă afaceri în Regatul Unit. Ea a recunoscut, totuşi, că firmele au nevoie de mai multă claritate cu privire la impozitare.

Luni, Reeves va prezenta rezultatele unui audit al Trezoreriei, în care se aşteaptă să dezvăluie o gaură de 20 de miliarde de lire sterline (25,7 miliarde de dolari) în finanţele publice.

Anunţul ar putea deschide calea pentru un buget de toamnă care creşte taxele, primul eveniment fiscal major al noului guvern. Data planului financiar va fi anunţată luni.

Reeves a refuzat să comenteze detaliile precise, spunând că ”problemele legate de taxe sunt corecte pentru buget”. Dar ea a adăugat că vrea să se asigure că Marea Britanie are ”un sistem fiscal competitiv”.

”Vreau ca impozitele să fie cât mai mici posibil, dar, spre deosebire de guvernul anterior, nu voi face promisiuni pe care nu le voi putea respecta şi fără să pot spune de unde vor veni banii. Misiunea numărul unu a acestui nou guvern este de a creşte economia şi pentru a creşte economia avem nevoie pentru a atrage creatori de bogăţie în Marea Britanie. Nu putem impozita şi cheltui pe drumul către o creştere mai mare şi către o prosperitate mai mare. Trebuie să atragem investiţii în afaceri pentru a putea face asta”, a spus ea.

Reeves a exclus anterior majorări ale impozitului pe venit, asigurărilor naţionale, TVA sau impozitului pe profit – principalele surse de venituri guvernamentale. Cu toate acestea, cancelarul trebuie să menţină un echilibru fin pe parcurs, având în vedere angajamentele partidului său de a stimula investiţiile naţionale şi salariile din sectorul public.

Prim-ministrul Keir Starmer a indicat miercuri că vor urma decizii fiscale dure, spunând parlamentului că guvernul său se confruntă cu ”o criză mai gravă decât am crezut”, în timp ce parcurge datele financiare ale ultimilor 14 ani de guvernare conservatoare.

Liderul de centru-stânga a promis că va adopta o linie dură în ceea ce priveşte cheltuielile publice până când finanţele ţării vor fi din nou în ordine.

Marţi, el a suspendat şapte membri de partid care au votat împotriva lui cu privire la propunerea de a elimina plafonul de cheltuieli pentru alocaţiile pentru doi copii.

Angajamentul laburiştilor de a reveni la creşterea economică a ţării a fost din nou reiterat ca o ”misiune fundamentală” în Discursul Regelui de săptămâna trecută, în timp ce ţara încearcă să iasă din criza costului vieţii.

Printre măsurile economice anunţate anterior de guvern se numără naţionalizarea operatorilor feroviari şi crearea unei companii publice de energie curată, precum şi investiţii suplimentare în servicii publice şi crearea de noi locuinţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.