Valoarea totală a investiţiilor derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor pe domeniile de responsabilitate, în acest an, în judeţul Suceava, este de 52,78 milioane de lei, din care 23,76 milioane de lei în domeniul gospodăririi apelor şi 29,02 milioane de lei în domeniul pădurilor, a anunţat ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, s-a aflat miercuri, într-o vizită de lucru în judeţul Suceava, alături de secretarul de stat pentru păduri, Daniel-Constantin Coroamă, de directorul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, de directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Călin Ciobanu şi de prefectul judeţului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi.

Delegaţia condusă de ministrul Ioan Deneş a inspectat investiţii derulate de MAP în domeniul apelor în judeţul Suceava.

Primul obiectiv inspectat a fost barajul de la Mihoveni. "S-a dorit evaluarea comportării în timp a lucrării „Punere în siguranţă baraj priză Mihoveni”, care a fost finalizată recent. Valoarea totală a investiţiei a fost de  9,8 milioane lei", a informat ministerul.

Următoarea deplasare a fost în comuna Drăguşeni, unde ministrul a inspectat investiţia „Regularizare şi apărare de maluri râu Moldova la Drăguşeni”. Investiţia este în valoare de 8,5 milioane de lei, iar în acest an au fost alocate 7,64 milioane de lei pentru finalizarea acesteia. Va fi construit un dig de apărare a malului stâng al râului Moldova, pe o lungime de 2,3 km.  

De asemenea, Ministerul Apelor şi Pădurilor mai derulează prin credite externe, „Proiectul amenajare râu Bistriţa şi afluenţi pe sectorul Iacobeni-Sabasa, în judeţele Suceava şi Neamţ.” Valoarea totală a investiţiei este de 115 milioane de lei, iar în acest an au fost alocate 3,6 milioane de lei pentru execuţia lucrărilor. Termenul de punere în funcţiune este 2020, iar capacităţile totale sunt următoarele: 78 km amenajări albie, 30,7 km îndiguiri şi 1 km parapet zid din beton.

Tot pe raza judeţului Suceava mai sunt finanţate trei puncte critice în valoare totală de 1,1 milioane de lei, respectiv: „Regularizare şi îndiguire pârâu Seaca la Boroaia zonă amonte confluenţă cu canalul Râşca Veche”, „Consolidare dig mal stâng pârâu Râşca la Bogdăneşti” şi „Amenjare pârâu Humor, la Gura Humorului”.

De asemenea, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) se derulează proiectul „Managementul riscului la inundaţii în bazinul râului Suceava, judeţul Suceava". Valoarea estimată totală a obiectului de investiţii: 153,3 milioane de lei (inclusiv TVA). Valoare alocată pe anul 2019 este de 7,7 milioane de lei pentru elaborarea proiectelor investiţiei.

"În ceea ce priveşte managementul nutrienţilor, pe lângă cele cinci platforme de  depozitare a gunoiului de grajd, funcţionale, vor mai fi finanţate alte trei în UAT-urile Dumbrăveni, Voitinel şi Horodnicul de Sus", se mai arată în comunicat.

În domeniul păduri vor fi finanţate programe de regenerare a pădurilor, în valoare de 14,5 milioane de lei, şi crearea sau refacerea unor drumuri forestiere, investiţii cumulate în valoare de 15 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.