Novo Nordisk a declarat marţi că tratamentul său pentru slăbit Wegovy a fost aprobat în China, pentru gestionarea greutăţii pe termen lung, oferind medicamentul de succes spre vânzare în a doua mare economie din lume, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administraţia Naţională a Produselor Medicale din China a aprobat ”recent” medicamentul injectabil săptămânal, a declarat Novo Nordisk într-un comunicat de presă pe versiunea chineză a site-ului său, potrivit Google Translate.

Medicamentul va fi disponibil iniţial pentru pacienţii cu un indice de masă corporală (IMC) de 30 kg/m2 - pragul pentru obezitate - şi cel puţin o comorbiditate legată de greutate, a adăugat acesta.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Comorbidităţile legate de greutate se referă la afecţiuni medicale suplimentare pe care o persoană cu obezitate le poate dezvolta din cauza greutăţii sale. Novo Nordisk nu a răspuns imediat solicitării CNBC de informaţii suplimentare cu privire la preţurile propuse şi calendarul de lansare a medicamentelor.

Gigantul farmaceutic danez a declarat în martie că se va concentra iniţial pe pacienţii care plătesc din buzunar, a raportat Reuters.

Acţiunile Novo Nordisk au crescut marţi cu 4%.

Aprobarea vine în timp ce brevetul asupra ingredientului activ al medicamentului, Semaglutida, urmează să expire în China în 2026 şi în timp ce concurenţa se încinge din partea producătorilor autohtoni de medicamente de pe piaţă.

Mai mult de jumătate din populaţia de 1,4 miliarde a Chinei este supraponderală sau obeză, potrivit unui raport din 2020 al Comisiei Naţionale de Sănătate a ţării.

Între timp, înregistrările studiilor clinice arată că aproximativ 15 versiuni generice ale Ozempic şi Wegovy sunt în curs de dezvoltare în China, a raportat Reuters luna trecută.

Medicamentul Ozempic pentru diabet al companiei a fost aprobat în 2021 şi şi-a dublat anul trecut vânzările în regiunea Chinei.

Novo Nordisk şi concurentul său american Eli Lilly au avut dificultăţi să ţină pasul cu cererea în creştere pentru tratamentele lor pentru obezitate.

Luni, Novo Nordisk a anunţat că investeşte 4,1 miliarde de dolari pentru a-şi extinde producţia în SUA. Capacitatea suplimentară de la o nouă fabrică de producţie din Clayton, Carolina de Nord ar urma să fie finalizată între 2027 şi 2029.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.