Lufthansa a obţinut miercuri aprobarea antitrust a UE pentru a cumpăra 41% din operatorul aerian italian ITA Airways, pentru 325 de milioane de euro, după ce a cedat rute şi sloturi, informaţie care dus la creşterea acţiunilor rivalului IAG şi speranţele pentru preluarea de către acesta a companiei Air Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul va mări prezenţa Lufthansa pe piaţa profitabilă din sudul Europei şi este una dintre cele trei tranzacţii sectoriale importante din Europa, subliniind eforturile companiilor sale aeriene de a se dezvolta pentru a compensa costurile de operare în creştere.

CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat într-o conferinţă de presă la Roma că hub-ul aeroportului Fiumicino al ITA a oferit grupului un acces mai bun în Africa şi America Latină şi că are mult spaţiu de creştere.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acţiunile Lufthansa au crescut cu 3,27% după anunţ, iar acţiunile IAG au crescut cu 4,6%, anticipând că aprobarea a mărit probabilitatea aprobării preluării Air Europa.

IAG a spus că este bucuroasă că Comisia a recunoscut beneficiile consolidării companiilor aeriene.

”Controlul de reglementare rămâne ridicat, dar acordul a crescut probabil încrederea că fuziunile şi achiziţiile companiilor aeriene pot obţine aprobarea, sub rezerva unor remedii negociate cu autorităţile pentru concurenţă”, a declarat Ruairi Cullinane, analist la RBC.

ITA oferă, de asemenea, rute cheie pe distanţe lungi către Lufthansa, care are opţiunea de a prelua proprietatea deplină, dacă performanţa financiară a companiei aeriene italiene se îmbunătăţeşte.

Lufthansa şi ITA au convenit să cedeze rutele italiene pe distanţe scurte unuia sau unor doi rivali, a declarat Comisia Europeană, confirmând un articol Reuters.

Compania aeriană germană a declarat că este în discuţii cu Easyjet şi cu transportatorul spaniol low-cost Volotea.

Grupul combinat va încheia, de asemenea, acorduri de interlining sau schimburi de sloturi pentru rute pe distanţe lungi, pentru a creşte frecvenţele şi a îmbunătăţi conexiunile pentru zboruri cu escală unică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.