Compania aeriană germană Lufthansa a fost amendată cu 4 milioane de dolari de către Departamentul de Transport al Statelor Unite (DOT), pentru acuzaţii de discriminare împotriva unui grup de pasageri evrei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marţi, autoritatea de reglementare a declarat că Lufthansa a interzis îmbarcarea unui număr de 128 de persoane care purtau haine tradiţionale evreieşti ortodoxe pe un zbor de legătură în Germania, în timp ce călătoreau din New York către Budapesta în mai 2022.

"Pe baza presupusului comportament necorespunzător al unor pasageri," a precizat DOT, personalul Lufthansa "i-a tratat pe toţi ca un singur grup şi le-a refuzat îmbarcarea," chiar dacă mulţi dintre pasageri nu se cunoşteau şi nu călătoreau împreună.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Unii pasageri din grup ar fi încălcat politica companiei aeriene privind purtarea măştilor. Într-un videoclip din acel moment, personalul Lufthansa a fost surprins spunând pasagerilor că "toată lumea trebuie să plătească" pentru greşelile câtorva, referindu-se la "toată lumea" ca fiind "evreii veniţi de la JFK."

Această penalizare este cea mai mare emisă vreodată de DOT împotriva unei companii aeriene pentru o încălcare a drepturilor civile.

Secretarul Transporturilor din SUA, Pete Buttigieg, a declarat: ”Nimeni nu ar trebui să fie discriminat atunci când călătoreşte, iar acţiunea de astăzi transmite un mesaj clar industriei aeriene că suntem pregătiţi să investigăm şi să luăm măsuri ori de câte ori sunt încălcate drepturile civile ale pasagerilor."

Într-o declaraţie de marţi, Lufthansa a menţionat că a cooperat pe deplin cu DOT în timpul anchetei şi a colaborat cu Comitetul Evreiesc American pentru a crea un program de formare pentru managerii şi angajaţii săi, menit să combată antisemitismul şi discriminarea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.