Liderii Uniunii Europene vor cere săptămâna aceasta o concentrare mai mare pe producţia de tehnologii verzi în Europa, deoarece competiţia cu China şi Statele Unite pentru producerea de maşini electrice şi turbine eoliene se intensifică, se arată într-un proiect de declaraţie, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Liderii ţărilor UE se întâlnesc joi la Bruxelles pentru un summit de două zile, unde intenţionează să decidă cine ar trebui să ocupe principalele locuri de muncă ale blocului pentru următorii cinci ani şi oferă îndrumări cu privire la obiectivele politicii.

Un proiect al acestui ghid, văzut de Reuters marţi, a reflectat dorinţa tot mai mare a factorilor de decizie europeni de a sprijini industriile europene să producă tehnologiile necesare pentru a îndeplini obiectivele climatice.

”Vom crea un mediu mai favorabil pentru extinderea capacităţii de producţie a Europei pentru tehnologii şi produse net zero”, se spune în proiect, adăugând că tranziţia ecologică a Europei ar trebui să se concentreze pe menţinerea industriilor competitive.

Alte subiecte verzi au fost mai puţin importante în proiect, care nu a specificat dacă liderii intenţionează să consolideze politicile climatice ale UE în următorii cinci ani sau să investească mai mult în adaptarea la agravarea riscurilor legate de schimbările climatice din cauza inundaţiilor şi valurilor de căldură.

Una dintre următoarele sarcini ale Comisiei Europene este de a propune un obiectiv obligatoriu din punct de vedere juridic pentru UE pentru a reduce emisiile până în 2040. Acest lucru nu a fost menţionat în proiect.

Doi diplomaţi ai UE au declarat că unele guverne au încercat să reducă concentrarea documentelor pe agenda ecologică a Europei, care s-a confruntat în ultimele luni cu opoziţia politicienilor de dreapta şi de extremă dreapta.

Câştigurile pentru acele partide la alegerile pentru Parlamentul European din această lună vor îngreuna UE să adopte politici climatice ambiţioase în următorii cinci ani, au spus parlamentarii şi oficialii.

Lunile de proteste ale fermierilor au mărit precauţia factorilor de decizie din UE cu privire la vizarea sectorului cu noi reguli pentru a încuraja practici mai ecologice.

”Uniunea Europeană va promova un sector agricol competitiv, durabil şi rezistent, care continuă să asigure securitatea alimentară şi să susţină comunităţile rurale vibrante”, se arată în proiect, adăugând că blocul va continua să protejeze natura.

Documentul spune că ţările UE vor trebui să investească mai mult în transferul sectoarelor de la combustibilii fosili şi în electricitate, precum şi în reţelele electrice şi stocarea energiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.