Apple a început să comercializeze iPhone-uri reparate pe site-ul oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compania americană a început să vândă pe site-ul propriu modele recondiţionate de iPhone 6S şi iPhone 6S Plus. Ambele variante au garanţie şi sunt mai ieftine cu 15 procente decât aceleaşi modele, noi.

Astfel, un iPhone 6S de 16 GB recondiţionat costă 449 de dolari, în timp ce un iPhone 6S Plus de 16 GB poate fi achiziţionat sub această formă pentru 529 de dolari. Ambele versiuni beneficiază de un an garanţie la fel ca modele noi.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Recondiţionarea constă în schimbarea bateriei şi a carcasei, astfel că iPhone-urile recondiţionate arată ca noi, neavând defecte vizibile precum zgârieturi.

Este prima oară în ultimii 9 ani când Apple alege să vândă telefoane recondiţionate. Compania americană nu a mai făcut acest lucru din 2007. În schimb, Apple vinde în mod constant laptopuri şi tablete recondiţionate.

Această decizie ar putea duce la creşterea veniturilor Apple. Dincolo de faptul că iPhone este smartphone-ul cu cea mai mare marjă de profit, acum fiecare telefon recondiţionat livrat înseamnă că a fost vândut de două ori (minus reducerea de 15% de la a doua vânzare).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.