Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele opt luni, atât ca serie brută, cu 1,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2024 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,9% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,5%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,4%)”, arată datele INS.

Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 11,8%.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-august 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,5% mai mică comparativ cu perioada similar din 2023.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna august 2024, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 6,9%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor(+11%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%)şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,4%).

Scăderi au înregistrat: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-4,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,1%).

 Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024, faţă de luna precedentă, a crescut cu 2,1%.

August 2024 comparativ cu august 2023

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,9% mai mică comparativ cu luna august 2023, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,8%).

Creşteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+15,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,4%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024 a scăzut cu 1,8%, comparativ cu luna august 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.