Operatorii economici atestaţi în exploatarea forestieră au raportat un volum de lemn exploatat de 17.982.000 metri cubi, în anul 2023, mai mic cu 2% faţă de anul 2022 (18.348.000 mc), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În anul 2023 operatorii economici atestaţi în exploatarea forestieră au raportat un volum de lemn exploatat mai mic cu 2% faţă de anul 2022. În anul 2023 faţă de anul 2022 s-a înregistrat o scădere cu 1,9% a volumului de lemn rotund exploatat”, arată datele INS.

În volumul total de lemn rotund exploatat, ponderea cea mai mare o au speciile de foioase (61,3%), în timp ce speciile de răşinoase acoperă 38,7%.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Dintre speciile de foioase, lemnul de fag are ponderea cea mai mare, respectiv 32,1% din totalul lemnului rotund exploatat.

În anul 2023 faţă de anul 2022, s-a înregistrat o scădere cu 1,9% a volumului de lemn rotund, în principal din cauza faptului că: - speciile de răşinoase au crescut cu doar 1,4%, având o pondere de 38,7% în volumul de lemn rotund exploatat; - speciile de foioase au înregistrat împreună o scădere cu 3,9%, ponderea acestora fiind de 61,3% în volumul de lemn rotund exploatat.

Principala destinaţie a lemnului rotund a fost reprezentată de buşteni, în proporţie de 47,4 %, urmată de lemnul pentru foc în proporţie de 38,6%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.