Inflaţia din zona euro a scăzut în august la un minim din ultimii trei ani, de 2,2%, au arătat vineri datele semnal ale agenţiei de statistică Eurostat, mărind aşteptările pentru o reducere a dobânzii cheie de către Banca Centrală Europeană în septembrie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Încetinirea inflaţiei de la 2,6% în iulie a fost în conformitate cu prognoza economiştilor chestionaţi de Reuters.

Inflaţia de bază – excluzând componentele mai volatile ale energiei, alimentelor, alcoolului şi tutunului – a încetinit la 2,8% în august, de la 2,9% în iulie, potrivit unui sondaj Reuters.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Euro a continuat să scadă faţă de lira sterlină după publicarea datelor, tranzacţionându-se cu 0,1% mai jos, la 0,8408 lire sterline pe unitate. Euro a crescut cu 0,04% faţă de dolarul american, până la 1,1083 dolari pe unitate, în timp ce investitorii se pregătesc pentru reducerea ratei dobânzii de către Rezerva Federală, în septembrie.

Aceasta vine după ce creşterile de preţ din Germania, cea mai mare economie a zonei euro, au încetinit peste aşteptări, la 2%, în august,, pe o bază armonizată a zonei euro.

Economiştii de la ING se aşteaptă ca inflaţia de bază în zona euro să rămână cu încăpăţânare peste 2,5% pentru restul anului, pe fondul rigidităţii bunurilor şi serviciilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.