Acţiunile au crescut marţi, la bursa din New York, cât şi la Tokyo, recuperând o parte din pierderile înregistrate în sesiunea anterioară de tranzacţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele S&P 500 este în urcare cu 1,3%, Dow Jones Industrial Average cu 332 de puncte, sau cu 0,9%, iar Nasdaq Composite cu 1,3%.

Toţi cei unsprezece indici ai pieţei au o evoluţie pozitivă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acţiuni ale unor companii mari de tehnologie şi-au revenit, de asemenea, după o scădere puternică de luni.

Titlurile Nvidia sunt în creştere cu 3,6%, iar cele ale Meta Platforms au avansat cu 2,5%. Între timp, acţiunileApple şi-a continuat declinul, fiind în scădere cu aproape 2%.

Otimismul de pe pieţele americane este susţinut şi de o revenire a acţiunilor japoneze. Indicele Nikkei 225 a înregistrat marţi cea mai bună zi din octombrie 2008, crescând cu 10,2%. Această creştere vine la o zi după ce indicele de referinţă a suferit cea mai proastă zi din 1987, pierzând 12,4%.

Vânzările puternice consemnate în timpul tranzacţiilor de luni au avot loc pe fondul îngrijorărilor legate de starea economiei.

Indicele american Dow, care reuneşte 30 de acţiuni, a scăzut luni cu 1.033,99 puncte, sau 2,6%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 3%. Ambii indici au înregistrat luni cele mai proaste sesiuni din septembrie 2022. Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 3,4%, coborând mai adânc într-o corecţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.