Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o modificare la Programul ”Rabla pentru tractoare” care permite ca finanţarea să fie acordată fără a fi necesară încheierea unor contracte, fiind suficientă doar aprobarea Comitetului de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Guvernul a aprobat astăzi, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Hotărârea privind modificarea HG-ului nr. 589/2024 pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. Astfel, finanţarea va fi acordată fără a fi necesară încheierea contractelor de finanţare, ci doar prin aprobarea Comitetului de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a transmis, miercuri, Ministerul Mediului.

Ministrul de resort, Mircea Fechet, a precizat că ”modificarea aprobată astăzi este menită să înlesnească procesul prin care se acordă finanţarea pentru beneficiarii acestui program”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Prin Programul Rabla pentru tractoare ne propunem să sprijinim producătorii agricoli care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare pentru achiziţionarea de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesorii agricole aferente, noi şi, bineînţeles, mai puţin poluante”, a declarat ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.

Programul Rabla pentru tractoare are un buget de 500 de milioane de lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.