Grupul MOL anunţă că a semnat un memorandum de înţelegere cu Turkish Petroleum Corporation (TPAO) la Istanbul pentru a coopera în calitate de parteneri strategici în explorarea şi producţia de hidrocarburi.
”Grupul MOL a semnat un memorandum de înţelegere cu Turkish Petroleum Corporation (TPAO) la Istanbul pentru a coopera în calitate de parteneri strategici în explorarea şi producţia de hidrocarburi. Companiile au decis să îşi ducă colaborarea la un nou nivel, după implementarea unor proiecte internaţionale comune, în vederea unui parteneriat potenţial de explorare în Turcia şi alte proiecte potenţiale în alte regiuni”, anunţă grupul.
În cadrul Memorandumului de Înţelegere (MoU), Grupul MOL şi Turkish Petroleum şi-au exprimat intenţia de a-şi folosi împreună experienţa, cunoştinţele tehnice şi comerciale, tehnicile avansate şi resursele financiare. În plus, Memorandumul de Înţelegere ia în calcul, de asemenea, o potenţială participare comună la proiecte de explorare, dezvoltare de câmpuri şi producţie în regiunea caspică, Turcia, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, precum şi în Europa Centrală şi de Est.
Memorandumul de înţelegere a fost semnat la Istanbul de preşedintele şi CEO al Grupului MOL, Zsolt Hernádi şi de preşedintele şi CEO al Turkish Petroleum, Ahmet Türkoğlu.
”Parteneriatul în domeniul explorării petrolului şi gazelor naturale ajută să continuăm să ne extindem portofoliul internaţional, iar astfel să contribuim la securitatea aprovizionării cu energie şi la competitivitatea Europei Centrale şi de Est. În aceste vremuri de incertitudine geopolitică şi schimbări rapide, parteneriatele strategice sunt mai valoroase ca oricând”, a declarat Zsolt Hernádi, preşedinte şi CEO al Grupului MOL.
Grupul MOL şi Turkish Petroleum au colaborat în calitate de parteneri joint venture în proiecte de explorare şi producţie de hidrocarburi atât în Azerbaidjan, în câmpul Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG), cât şi în câmpul Baitugan din Rusia.
Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 24.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproape 2.400 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 10 ţări. MOL se angajează să îşi transforme operaţiunile tradiţionale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon şi aspiră să devină neutru din punct de vedere la emisiilor nete de carbon până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală şi de Est.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.