Blackstone, cel mai mare administrator de active alternative din lume, intenţionează să investească 7,5 miliarde de euro pentru a dezvolta centre de date în Aragon, consolidând statutul regiunii ca un important hub de cloud computing în Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fondul de capital privat din SUA va urma exemplul giganţilor tehnologici precum Microsoft şi Amazon, alegând capitala regională Zaragoza, din nord-estul Spaniei, unde până acum au fost depuse 19 proiecte de centre de date pentru aprobare la autorităţile locale, a declarat marţi un purtător de cuvânt al guvernului regional din Aragon.

Blackstone va dezvolta clădirile prin instalarea de echipamente de răcire şi conexiuni prin cablu, cu scopul de a le închiria companiilor care vor instala servere de calcul.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Un purtător de cuvânt al Blackstone a confirmat planul de investiţie.

Guvernul regional din Aragon a anunţat în iunie că gigantul tehnologic Microsoft plănuieşte o investiţie de 6,69 miliarde de euro în centre de date în regiune, iar unitatea de cloud computing a Amazon, AWS, a declarat în mai că va investi 15,7 miliarde de euro pentru a construi propriile centre de date acolo.

Amazon a afirmat că îşi va alimenta centrele de date cu energie regenerabilă. Regiunea Aragon are o capacitate mare de producţie de energie eoliană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.