Fabrica de hârtie DS Smith din Zărneşti a inaugurat joi noua staţie de epurare a apelor tehnologice, o componentă a planului de investiţii în valoare de 11 milioane de euro, lansat in 2021. Compania marchează, cu acest prilej, 5 ani de la momentul preluării de către DS Smith şi 170 de ani de tradiţie în fabricarea hârtiei în Zărneşti.
„Fabrica de hârtie DS Smith din Zărneşti inaugurează azi noua staţie de epurare a apelor tehnologice, o componentă esenţială a planului de investiţii în valoare de 11 milioane de euro, lansat in 2021, reconfirmându-şi angajamentul pentru producţia sustenabilă a hârtiei la nivel regional. Cu acest prilej, DS Smith a marcat şi împlinirea a 170 de ani de tradiţie în fabricarea hârtiei”, anunţă compania.
Lucrările de construcţie la staţia de epurare a apelor tehnologice au început în anul 2021.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Principalele beneficii ale acesteia vizează creşterea capacităţii de producţie a hârtiei şi, totodată, reducerea impactului operaţional asupra mediului, prin scăderea cu până la 20% a consumului de apă proaspătă, respectiv scăderea cu până la 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice. În acelaşi timp, pachetul de investiţii va contribui şi la scăderea consumului de gaz şi a emisiilor de gaze cu efect de seră, fiind preconizată o economie de până la 4.500 de tone de CO2 pe an”, precizează compania.
La inaugurare au fost prezenţi Lucian Pătraşcu, subprefectul Judeţului Braşov; Zoltan Szenner, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi Alexandru Lucian Igrişan, primarul Oraşului Zărneşti. Grupul DS Smith a fost reprezentat de Niels Flierman, head of Paper and Recycling; Greg Dawson, director Corporate Affairs; Rogier Gerritsen, MD Paper Europe şi James Walker, Cluster Director Paper East. De asemenea, au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor de mediu, dar şi ai comunităţii locale.
“Suntem mândri că am finalizat această investiţie majoră, care va contribui semnificativ la eficientizarea procesului de producţie şi la protejarea mediului înconjurător. Fabrica din Zărneşti este mai mult decât un simbol al oraşului – este cea mai mare unitate de producţie de profil din România”, spune Marius Juncanariu, director general DS Smith Zărneşti.
Fabrica a fost preluată de grupul DS Smith în anul 2018 şi a beneficiat, de-a lungul acestor 5 ani, de un amplu proces de modernizare şi retehnologizare derulat de către companie.
“România este o piaţă importantă pentru DS Smith, iar fabrica de hârtie din Zărneşti se află chiar în centrul operaţiunilor noastre din regiune. Aici se poate vedea modul în care hârtia este fabricată şi, totodată, modul în care le oferim clienţilor noştri soluţii la unele dintre cele mai mari provocări de mediu existente la ora actuală, aşa cum este, de exemplu, înlocuirea plasticului de unică folosinţă. Încă de la momentul preluării fabricii din Zărneşti, ne-am concentrat pe a investi în infrastructura necesară unei dezvoltări sustenabile – o infrastructură care să ne permită să răspundem în continuare cerinţelor în continuă schimbare pe care le au clienţii noştri şi, totodată, una care să contribuie la reducerea impactului asupra mediului, fără a afecta aportul pozitiv la economia locală şi în comunitate”, spune Niels Flierman, Head of Paper and Recycling în cadrul Grupului DS Smith.
Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărneşti este cea mai mare unitate de producţie de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.
DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Ştefăneşti şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărneşti, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara şi 3 puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajaţi.
DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în acelaşi timp, în segmentul reciclării şi fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanţul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG şi cel industrial. Cu sediul central la Londra şi membru al FTSE 100, DS Smith îşi desfăşoară activitatea în 34 de ţări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajaţi şi este partener strategic al Fundaţiei Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.