Grupul italian Enel a anunţat miercuri că a înregistrat, la nivel global, un avans de 9,4% al profitului net în primul semestru, până la 2,02 miliarde euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care veniturile au înregistrat o uşoară scădere.
Veniturile au înregistrat o scădere de 0,8% în primele şase luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 36,027 miliarde de euro.
”Scăderea de mică amploare a veniturilor a fost determinată în principal de evoluţia nefavorabilă a cursului valutar, mai ales în America de Sud, parţial compensată de creşterea veniturilor din energia regenerabilă, operaţiunile de distribuţie în Brazilia şi Argentina, precum şi de noua companie Enel X”, se arată în comunicat.
În schimb, creşterea profitului net este datorată scăderii cheltuielilor financiare nete, în contextul unei gestionări mai eficiente a datoriilor şi a unei valoari mai scăzute a taxelor din perioada analizată, potrivit companiei.
Datoria netă a companiei a ajuns la 41,594 miliarde de euro, o creştere de 11,2% în primul semestru.
Acest avans a apărut din cauza achiziţiilor din perioada analizată, mai specific a companiei braziliene Eletropaulo, oferta publică pentru acţiunile Enel Generación Chile, desfăşurată ca urmare a procesului de reorganizare a participaţiilor Grupului în Chile, plata dividendelor intermediare pentru 2017, precum şi cheltuielile de capital din această perioadă.
“În prima jumătate a anului 2018, Enel a continuat să obţină rezultate financiare solide, cu o creştere constantă a EBITDA generată în special de energia din surse regenerabile. În întreaga lume, în perioada iunie 2017-iunie 2018, am conectat la reţea o capacitate de 3,4 GW de energie produsă din surse regenerabile, stabilind un nou record absolut pentru capacitatea instalată într-o perioadă de 12 luni de către o companie din sectorul energiei”, a declarat directorul general al Enel, Francesco Starace.
Acesta a precizat că firma va continua să se concentreze în a doua jumătate a acestui an pe investiţiile în energia regenerabilă, infrastructură şi reţele, avansând, în acelaşi timp, cu procesul de digitalizare. În plus, simplificarea structurii grupului va continua, la fel şi procesele de integrare a companiilor nou achiziţionate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.