Compania daneză Novo Nordisk, producătoarea medicamentului pentru slăbit Wegovy, a publicat miercuri un profit net sub aşteptări în trimestrul al doilea şi şi-a redus previziunea de profit operaţional, informaţii care au dus la scăderea acţiunilor sale cu aproape 7%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Gigantul farmaceutic a declarat că profitul său net a fost de 20,05 miliarde de coroane daneze (2,93 miliarde de dolari) în cele trei luni până la sfârşitul lunii iunie.

O previziune agregat a LSEG era că profitul net cifra va ajunge la 20,9 miliarde de coroane daneze.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Profitul EBIT – câştigul înainte de dobânzi şi impozite – a fost de 25,93 miliarde de coroane daneze în al doilea trimestru, ceea ce a fost, de asemenea, sub prognoza LSEG de 26,86 miliarde de coroane daneze.

Novo Nordisk şi-a redus, de asemenea, perspectivele de profit operaţional pentru întregul an 2024, spunând că acum anticipează că creşterea se va situa între 20% şi 28%, mai degrabă decât intervalul aşteptat anterior, de 22% până la 30%.

În primul trimestru al anului 2024, producătorul medicamentului Wegovy a înregistrat o creştere a profitului net de 28%, la 25,4 miliarde de coroane daneze, de la an la an, sporind uşor previziunile privind creşterea vânzărilor şi a profitului operaţional.

Aşteptările de creştere a vânzărilor au fost din nou îmbunătăţire miercuri, compania emiţând acum o previziune de 22% până la 28%, la cursuri de schimb constante pentru întregul an 2024.

Estimările de creştere a vânzărilor pentru perioada respectivă au fost stabilite la 19% până la 27% anterior.

Vânzările medicamentului pentru slăbit Wegovy au crescut cu 55% în al doilea trimestru al anului 2024, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, ajungând la 11,66 miliarde de coroane.

CEO-ul Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, a declarat miercuri că compania se aşteaptă ”la o creştere atractivă” în lunile următoare.

”Suntem foarte încrezători în capacitatea noastră de a ne extinde şi, de asemenea, de a furniza medicamente pacienţilor şi de a oferi o creştere mai puternică pentru a doua jumătate. Aşa că spun să vă faceţi mai puţine griji cu privire la ceea ce s-a întâmplat în special în [al doilea trimestru], au fost unele ajustări la, reduceri etc., uitaţi-vă la previziunile noastre şi credem că există o creştere foarte atractivă în faţa noastră”, a spus el pentru CNBC."

Novo Nordisk se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai mare în domeniul medicamentelor pentru pierderea în greutate, atât din partea companiilor mai mici, cât şi din partea unor giganţi farmaceutici precum Roche, care luna trecută a publicat date promiţătoare ale studiului în fază timpurie pentru propriul medicament candidat pentru obezitate.

Jørgensen a spus că datele testelor timpurii pot atrage atenţia, dar nu ar avea un impact asupra afacerii Novo Nordisk pe termen scurt.

Arătând spre gama de produse Novo Nordisk, CEO-ul a spus că este încă ”foarte încrezător” că compania poate ”susţine competitivitatea pe termen lung”.

Wegovy a avut parte de ştiri promiţătoare în ultimele luni. Medicamentul a fost aprobat în China, a doua mare economie din lume, în al doilea trimestru.

În alte regiuni, autorităţile de reglementare a sectorului medical din Regatul Unit şi Uniunea Europeană au declarat că sprijină Wegovy ca o modalitate de a reduce riscurile de evenimente cardiace grave în rândul adulţilor supraponderali şi obezi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.