Firma de securitate informatică CrowdStrike a anunţat vineri că lucrează activ cu clienţii afectaţi de un defect găsit într-o singură actualizare de conţinut efectuată pentru gazdele Windows, care a perturbat masiv funcţionarea sistemelor IT ale unor companii majore la nivel mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Utilizatorii sistemelor de operare Mac şi Linux nu sunt afectaţi de acest defect.

Compania a subliniat într-un comunicat că acesta nu este un incident de securitate sau un atac cibernetic.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Problema a fost identificată, izolată şi a fost implementată o remediere. Îndreptăm clienţii la portalul de asistenţă pentru cele mai recente actualizări şi vom continua să oferim actualizări complete şi continue pe site-ul nostru. În plus, recomandăm organizaţiilor să se asigure că comunică cu reprezentanţii CrowdStrike prin canale oficiale. Echipa noastră este pe deplin mobilizată pentru a asigura securitatea şi stabilitatea clienţilor CrowdStrike, arată  comunicatul CrowdStrike.

O pană informatică a paralizat vineri numeroase companii în întreaga lume, iar gigantul american al tehnologiei Microsoft a anunţat că ia ”măsuri de atenuare” până la rezolvarea problemei.

Numeroase companii au anunţat în ultimele ore o pană sau perturbări care se multiplicau - avioane blocate la sol, cozi de aşteptare pe aeroporturi, probleme de telecomunicaţii, precum cele de la televiziunea australiană ABC, Sky News şi bursa de la Londra.

Într-un mesaj - intitulat ”Degradarea serviciului” - Microsoft a anunţat că utilizatorii ”se pot afla în incapacitatea de a accesa diverse aplicaţii şi servicii ale Microsoft 365".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.