Consiliul Judeţean Bihor anunţă, joi, că a emis ordinul de începere a lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Aleşd, investiie de peste 13 milioane de lei, dintre care 60% sunt fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consiliul Judeţean Bihor a emis miercuri, 25 septembrie, ordinul de începere a lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Aleşd. Constructorii au demarat lucrările propriu-zise, după etapa de organizare de şantier. Proiectul presupune realizarea infrastructurii de suport: amenajarea accesului, asigurarea reţelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie electrică, realizarea reţelei de distribuţie cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Bihor.

Sursa citată a precizat că valorea contractului încheiat cu firma de construcţii DUMEXIM este de 13.609.082,34 lei, inclusiv TVA, iar termenul de execuţie este de 6 luni.

Parcul de specializare inteligentă din Aleşd este poziţionat în partea de vest a oraşului, la intrarea în localitate dinspre Lugaşu de Jos, şi are acces la DN1/E60. Are o suprafaţă totală de 86.559 mp, împărţită în 11 parcele cuprinse între 3.455 şi 15.657 mp.

”Lucrările la Parcul Industrial din Marghita au ajuns la un stadiu de 35%, iar cele de la Parcul Industrial din Ştei sunt realizate în proporţie de 40%. În curând, va fi emis ordinul de începere pentru lucrările la Parcul Industrial din Beiuş”, a mai transmis sursaa citată.

CJ Bihor a anunţat că finanţarea este asigurată în proporţie de 60% din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027, şi 40% din bugetul local.

”Pentru realizarea acestor investiţii, a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Bihor, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) şi primăriile celor patru localităţi implicate. Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) pot accesa fonduri europene nerambursabile dacă aleg să concesioneze terenuri în parcurile de specializare inteligentă. În Aleşd suma alocată firmelor este de 3,8 milioane de euro, în Beiuş – 4,3 mil. euro, în Marghita – 4,2 mil. euro, iar în Ştei – 4,3 mil. Euro”, a mai transmis sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.