Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) anunţă că a aprobat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila (DEx 6), lung de 73 kilometri. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 5 miliarde lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere a aprobat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila (indicativ DEx 6). Acesta este primul proiect de infrastructură mare pe care CNIR îl va lansa în licitaţie, valoarea estimată a investiţiei fiind de aproximativ 5 miliarde lei (fără TVA)”, anunţă CNIR.

Drumul Expres Focşani-Brăila va avea o lungime de 73 kilometri, iar durata contractului va fi de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Drumul Expres va avea două benzi pe sens, acostament consolidat şi parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute şase noduri rutiere şi 57 de structuri (poduri şi pasaje).

Drumul Expres Focşani-Brăila va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploieşti-Paşcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galaţi (DEx 6), Tulcea şi Constanţa. În punctajul pentru licitaţie, CNIR a inclus criterii sociale (angajarea forţei de muncă din plan local) şi pentru protecţia mediului.

Sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Europene, Programul Transport 2021-2027.

Sectorul Focşani-Brăila face parte din proiectul denumit generic ”Milcovia Expres”, inclus în MasterPlanul General de Transport al României pentru legătura Focşani-Galaţi-Giurgiuleşti, asigurând baza necesară cererii de transport în creştere şi un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.

CNIR subliniază că va reveni cu informaţii despre procedura de licitaţie în perioada imediat următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.