Răzvan Popescu, CEO, Romgaz a afirmat că această companie a avut un trimestru bun din punct de vedere al producţiei, înregistrând o creştere cu 4,5% a producţiei de hidrocarburi faţă de primul trimestru al anului trecut şi cea mai mare din ultimele 12 trimestre ale companiei. Răzvan Popescu a explicat, luni, la evenimentul News.ro - Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VI-a, care au fost factorii acestei creşteri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Romgaz a avut un prim trimestru bun din punct de vedere al producţiei, o creştere cu 4,5% a producţiei de hidrocarburi faţă de primul trimestru al anului trecut şi cea mai mare din ultimele 12 trimestre ale companiei. Acest lucru a fost posibil datorită intervenţiilor pe care le-am avut la sonde, punerea în producţie a noi capacităţi, a sondei noi şi finalizarea forării unei sonde în Caragele, pe care o vom pune în producţie în viitorul imediat apropiat. Acolo mai este o sondă de explorare de mare adâncime în foraj cu target la 5.200 de metri şi aceasta este în acest moment un foraj plus încă alte şase sonde care au fost atribuite şi urmează a fi puse în producţie până la finalul anului 2025”, a afirmat Răzvan Popescu. 
El a adăugat că rezultatele financiare foarte bune s-au datorat şi faptului că în 2024 nu se mai aplică taxa de solidaritate.
Răzvan Popescu s-a referit şi la centrala de la Iernut.  
„Centrala de la Iernut este în grafic. Suntem pe un drum critic. Sperăm ca centrala veche să fie scoasă din producţie spre finalul verii, ne gândim undeva la finalul lunii august, începutul lunii septembrie şi dorim începerea testelor de producţie pentru centrala cea nouă. În continuare avem target de a o pune în producţie finalul anului acesta, undeva în luna decembrie, încercăm chiar în prima parte a lunii decembrie să o punem în producţie”, a declarat CEO Romgaz. 
El a mai anunţat că proiectul Nepunt Deep este în grafic. 
„Vizavi de proiectul Neptun Deep, acesta avansează conform planului, suntem în grafic cu absolut toate lucrările din acest perimetru. Suntem acum în acea perioadă unde vom lua toate avizele necesare în vederea ridicării platformei, iar platforma şi tot ce înseamnă auxiliare se construiesc acum on-shore în cadrul şantierelor navale şi urmează a fi aduse în Portul Constanţa”, a mai declarat Răzvan Popescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.