Producătorul american de medicamente Eli Lilly se aşteaptă ca medicamentul său de succes pentru pierderea în greutate să iasă oficial din penurie în Statele Unite în zilele următoare, a informat joi Bloomberg News, citând un interviu cu CEO-ul companiei, David Ricks.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Medicamentul produs de Eli Lilly, tirzepatida, vândut ca Mounjaro pentru diabet şi Zepbound pentru gestionarea greutăţii, va înceta să mai fie lipsească ”foarte curând”, a declarat CEO-ul David Ricks într-un interviu acordat Bloomberg la Paris.

Site-ul web al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA listează unele doze de Mounjaro şi Zepbound ca fiind în stocuri limitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Mounjaro se află pe lista de medicamente lipsă a FDA de la sfârşitul anului 2022.

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii a spus că nu are alte comentarii de furnizat în afară de ceea ce este disponibil pe lista sa de medicamente care lipsesc, în timp ce Lilly nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Agenţia evaluează în general dacă toate comenzile în aşteptare pentru medicament au fost completate şi oferta satisface sau depăşeşte cererea, înainte de a elimina un medicament din lista de medicamente lipsă.

Lilly a declarat în aprilie că se aşteaptă ca oferta de Zepbound să rămână ”destul de strânsă” pe termen scurt şi mijlociu, pe măsură ce îşi creşte capacitatea.

Eli Lilly şi rivalul danez Novo Nordisk se întrec pentru a creşte producţia pe o piaţă a medicamentelor pentru slăbire estimată a ajunge la aproximativ 150 de miliarde de dolari până la începutul anilor 2030.

Tratamentele pentru obezitate ale ambelor companii apartin unei clase de medicamente dezvoltate initial pentru diabet, cunoscute sub numele de agonisti GLP-1.

S-a demonstrat că medicamentele GLP-1 ajută pacienţii să piardă în medie până la 20% din greutatea lor, alimentând o cerere fără egal.

Novo produce medicamentul pentru diabet Ozempic şi echivalentul său pentru pierderea în greutate Wegovy.

Separat, Lilly a raportat joi mai devreme că Zepbound a ajutat la reducerea riscului de spitalizare, deces şi alte rezultate pentru adulţii obezi cu un tip comun de insuficienţă cardiacă.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.