Acţiunile europene au închis vineri în creştere, după ce preşedintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a semnalat ferm reducerea ratelor dobânzilor în viitor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 0,32%, extinzând câştigurile anterioare.

Lira sterlină s-a tranzacţionat cu 0,83% mai mult faţă de dolarul american, la 1,319 dolari pe unitate, ajungând la un maxim de peste doi ani, în timp ce euro a urcat cu 0,5%, până la 1,117 dolari pe unitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În discursul său foarte aşteptat de la reuniunea anuală a Fed din Jackson Hole, Wyoming, Powell a spus: ”A sosit timpul ca politica să se ajusteze... Direcţia de deplasare este clară, iar momentul şi ritmul reducerilor dobânzilor vor depinde de datele primite, evoluţia perspectivelor şi balanţa riscurilor.”

Powell a spus că inflaţia ”a scăzut semnificativ” şi că banca centrală se poate concentra acum în egală măsură pe sprijinirea unei pieţe a muncii puternice.

Pieţele au luat deja în calcul o reducere a dobânzii cheie în septembrie de către Fed şi au pus probabilitatea unei reduceri de 0,25 de puncte procentuale în loc de 0,50 de puncte procentuale la 67,5% după comentariile lui Powell.

Acţiunile americane au crescut vineri ca reacţie la discurs.

Indicele  german DAX a crescut cu 0,76%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,7%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,48%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 1,02%, iar IBEX 325, al bursei din Madrid, cu 1,09%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.