Bursele europene au închis marţi în scădere, ştergând câştigurile anterioare pe fondul temerilor sporite de un atac al Iranului asupra Israelului, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu aproximativ 0,4%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ.

Indicele bancar din Europa a condus pierderile, cu o scădere de 2,2%.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acţiunile europene au scăzut în timpul tranzacţiilor de după-amiază, în urma informaţiilor că Iranul se pregăteşte să lanseze un atac iminent cu rachete balistice asupra Israelului, a declarat marţi un oficial înalt de la Casa Albă pentru NBC News.

Preţul petrolului a crescut cu peste 4% la aceste ştiri. Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu expirarea în decembrie, au crescut cu 4,2%, la 74,73 dolari pe baril, în timp ce contractele futures din SUA West Texas Intermediate au crescut cu 4,5%, ajungând la 71,22 dolari.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,58%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,81%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,48%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,04%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut 1,72%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.