Bursele europene au închis joi în creştere, în timp ce investitorii au evaluat datele despre inflaţie din întreaga regiune şi ce ar putea însemna aceasta pentru ratele dobânzilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,74%, toate bursele regionale majore şi majoritatea sectoarelor terminând în verde.

Acţiunile tehnologice au condus câştigurile, crescând cu 2,05%, pe măsură ce investitorii au analizat rezultatele trimestriale ale producătorului de cipuri pentru inteligenţă artificială Nvidia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Rezultatele producătorului de cipuri pentru AI au depăşit aşteptările şi a publicat previziuni mai puternice decât erau aşteptările pentru trimestrul în curs, dar traderii au sperat la rezultate şi mai bune, iar acţiunile au scăzut.

Indicele DAX al Germaniei a închis la un nou record de peste 18.900 de puncte.

Creşterea slabă a produsului intern brut german a afectat încrederea în cea mai mare economie din zona euro; cu toate acestea, joi au venit date mai bune, deoarece inflaţia anuală generală pe o bază armonizată la UE a scăzut peste aşteptări în august, până la 2%.

Economiştii se aşteptau la o inflaţie de 2,3%, comparativ cu 2,6% în luna precedentă.

Între timp, inflaţia armonizată a Spaniei a ajuns la 2,4% pentru luna august, în scădere faţă de valoarea de 2,9% în iulie şi sub prognoza economiştilor, de 2,5%.

Datele despre inflaţie au alimentat aşteptările privind noi reduceri ale ratei dobânzii cheie a Băncii Centrale Europene (BCE), iar euro a scăzut cu 0,4% faţă de dolarul american, la 1,1076 dolari pe unitate şi cu 0,17% faţă de lira sterlină, la 84 pence pe unitate.

Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,43%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,84%, FTSE MIB, al bursei din Milano, cu 0,92%, în timp ce indicele spanil IBEX 35 a avansat cu 0,23%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.