Gigantul energetic britanic BP urmează să crească producţia de gaze din Egipt, cu aproximativ 5.66 milioane metri cubi şi 8.000 de barili de condens pe zi din zăcământul Raven din Marea Mediterană în luna octombrie, scrie publicaţia Egypt Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această măsură, confirmată de o sursă guvernamentală, urmează investiţiei masive a BP de peste 400 de milioane de dolari în forarea a două sonde în anul fiscal 2024/2025.

 Sonda iniţială este programată să înceapă producţia în octombrie anul viitor, preconizând o producţie zilnică de aproximativ 200 de milioane de picioare cubice. Ulterior, operaţiunile la cea de-a doua sondă sunt programate să demareze în februarie, vizând un volum zilnic similar de 200 de picioare cubice.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Această accelerare a fost rezultatul unei înţelegeri cu ministrul egiptean al petrolului şi resurselor minerale, Karim Badawi, pentru a accelera procesul de foraj şi integrarea sondelor în reţeaua de producţie.

În schimbul acestui angajament, guvernul egiptean s-a obligat să onoreze obligaţiile financiare ale BP potrivit calendarului agreat.

Guvernul a plătit 1,3 miliarde de dolari companiilor străine de petrol şi gaze care operează în ţară până la sfârşitul lunii iunie, după cum a anunţat premierul Mostafa Madbouly în timpul unui briefing de presă recent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.