Grupul farmaceutic german Bayer a angajat o firmă de avocatură pentru a investiga plângerile presei franceze potrivit cărora Monsanto, compania americană de erbicide pe care a cumpărat-o anul trecut, a creat un dosar cu personalităţi influente, transmite Reuters.
Bayer a anunţat că, în urma unei evaluări interne, a înţeles că această iniţiativă a provocat îngrijorare şi critici.
”Acesta nu este modul în care Bayer doreşte să dialogheze cu societatea şi acţionarii. Ne cerem scuze pentru acest comportament”, a scris Bayer într-un comunicat, adăugând că nu există indicii că realizarea listelor ar fi ilegală.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Procuratura franceză a început vineri o investigaţie, în urma unei plângeri din partea publicaţiei Le Monde care acuză că Monsanto a realizat o listă cu 200 de nume, între care jurnalişti şi parlamentari, în speranţa că le va influenţa poziţiile referitoare la pesticide.
Investigaţia franceză este cea mai recentă problemă a Bayer, în urma preluării Monsanto, pentru 63 de milairde de dolari.
Bayer riscă deja costuri ridicate din cauza proceselor colective din Statele Unite, în care reclamanţii acuză că erbicidul Roundup este cancerigen.
Acţiunile Bayer au scăzut cu peste 40% de la primul verdict defavorabil companiei în procesele din Statele Unite referitoare la Roundup, în august anul trecut, capitalizarea de piaţă devenind mai mică decât preţul plătit pe Monsanto.
Comentând acuzaţiile franceze, Bayer a anunţat că firma de avocatură va informa toate persoanele de pe lista realizată de Monsanto în privinţa informaţiilor colectate despre ei. Totodată, Bayer va susţine în totalitate investigaţia procurorilor francezi.
Matthias Berninger, noul director pentru relaţii publice şi cu autorităţile guvernamentale, va evalua problema la nivel intern şi comportamentul persoanelor implicate, din şi din afara companiei.
”Cea mai mare prioritate a noastră este să creăm transparenţă. Bayer susţine deschiderea şi afacerile corecte cu toate părţile interesate”, potrivit Bayer.
Compania a precizat că directorul de la Monsanto responsabil de această problemă a plecat din companie la scurt timp după preluare.
”Nu tolerăm comportamentul lipsit de etică în compania noastră. Desigur, acest lucru se aplică şi la reglementările referitoare la protecţia datelor din toate jurisdicţiile în care operăm”, a mai arătat compania.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.