Afacerile Grupului Orange Romania au scăzut cu 7,7% în primele şase luni, la 699 de milioane de euro, faţă de semestrul întâi din 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primele şase luni din 2024, Grupul Orange Romania a realizat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 699 de milioane de euro, în scădere cu 7,7% faţă de semestrul întâi din 2023”, anunţă compania.

La 30 iunie 2024, Grupul Orange Romania oferea servicii mobile pentru 9,3 milioane de clienţi, internet fix în bandă largă pentru 1,1 milioane de clienţi, iar servicii de televiziune prin cablu şi satelit pentru 1,1 milioane de clienţi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Semestrul a fost marcat de finalizarea fuziunii între Orange Romania S.A. (ORO) şi Orange Romania Communications S.A. (OROC), prin absorbţia OROC de către ORO, ce a permis crearea unui operator de telecomunicaţii convergent integrat, începând cu 1 iunie 2024.

La final de iunie 2024, acoperirea 4G a ajuns la 98,79% din populaţie, iar cea 4G+ la 83,13%. Reţeaua 5G/5G+, cu cele mai rapide viteze de transfer, de până la 1,5 Gbps, s-a extins din acest semestru în Piteşti, iar cifra totală de oraşe cu prezenţă 5G a crescut la 39.

În mai, programul Orange de economie circular ”Re” – Reparare, Reciclare, Recondiţionare, Recumpărare a împlinit doi ani. Peste 82.000 de telefoane au fost recumpărate de la clienţi în H1 2024, pentru a fi reintroduse în economia circulară prin reciclare sau reparare.

Fundaţia Orange, prin programe de educaţie şi incluziune digitală dedicate unor grupuri ţintă diverse, aflate în etape de învăţare diferite, a ajuns în prima parte a lui 2024 la peste 44.000 de persoane. Orange Digital Center a împlinit un an de la lansare la finalul lunii iunie, cu peste 4.000 de adulţi şi adolescenţi beneficiari ai cursurilor gratuite de formare sau reconversie profesională.

 ”Primul semestru din 2024 a fost unul intens, marcat de un moment de o importanţă deosebită pentru companie: finalizarea fuziunii între Orange Romania şi Orange Romania Communications, ce a permis crearea unui operator de telecomunicaţii convergent integrat. Pentru lunile următoare, factorul de presiune pentru îmbunătăţirea performanţei noastre există, dar suntem încrezători că strategia pe care am început să o implementăm ne va permite să ne obţinem rezultate mai bune şi să ne adaptăm mai bine la provocările pieţei", a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange Romania

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.