Bursele europene au închis în creştere, vineri, ultima zi de tranzacţionare a lunii august, în timp ce investitorii au luat în considerare datele despre inflaţie din întreaga lume, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a atins în cursul zilei un record de 526,66 puncte, conform datelor LSEG, înainte de a tempera uşor creşterea. Cu toate acestea, indicele a închis pentru prima dată peste nivelul de 525 de puncte, după ce a lăsat în urmă vânzările puternice de la începutul lunii august, pentru a încheia luna în urcare cu aproximativ 1,3%.

Indicele DAX a scăzut uşor vineri, cu 0,03%, FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,04%, iar CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,13%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,53%, iar cel spaniol IBEX 35 cu 0,38%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acţiunile din SUA au crescut, de asemenea, vineri, după câteva zile de tranzacţionare agitată pe Wall Street, săptămâna aceasta, S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average consemnând a patra lună consecutivă de creşteri.

Pieţele globale de acţiuni au fost susţinute de optimismul sporit cu privire la o aterizare uşoară a economiei SUA şi de aşteptările pentru începerea reducerii ratelor dobânzii de către Rezerva Federală, în septembrie, fiind aşteptate ulterior reduceri din partea Băncii Centrale Europene şi a altor bănci centrale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.