Acţionarii dezvoltatorului imobiliar One United Properties aprobă majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei. Majorarea capitalului social va începe în luna august şi se preconizează că se va încheia până în octombrie 2024.
”Acţionarii One United Properties (BVB: ONE), investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte din România, au aprobat, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 28 mai 2024, operaţiunea de majorare a capitalului social cu aport în numerar pentru atragerea a 350 de milioane de lei în vederea finanţării următoarei etape de creştere a companiei. Cvorumul AGA a fost de peste 80%”, anunţă compania.
Majorarea capitalului social va începe în luna august şi se preconizează că se va încheia până în octombrie 2024. Compania intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei prin emiterea a 1.750.000.000 de acţiuni noi.
„Aşa cum am subliniat în strategia noastră pentru 2030, considerăm că avem o oportunitate unică de a răspunde cererii tot mai mari de locuinţe rezidenţiale de calitate în Bucureşti, determinată de creşterea numărului de gospodării cu două venituri şi de dorinţa de confort în mediul urban. Cu extinderea planificată în segmentul de locuinţe premium accesibile, suntem pregătiţi pentru o creştere semnificativă, vizând un randament anual de 30% al capitalului investit. Majorarea planificată a capitalului social este crucială pentru această creştere şi încurajăm acţionarii noştri să îşi crească investiţia în One United Properties cu aproximativ 10% din participaţia lor curentă. Această investiţie este esenţială pentru a ne dubla afacerile în următorii cinci ani şi pentru a atinge o creştere de patru ori în următorul deceniu", a declarat Andrei Diaconescu, co-fondator şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al One United Properties, care a prezidat şedinţa.
Acţiunile vor fi oferite, cu respectarea dreptului de preferinţă, tuturor acţionarilor care deţin acţiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominală de 0,2 lei. Data participării garantate, adică ultima dată la care acţionarul trebuie să cumpere acţiunea pentru a beneficia de drepturile de majorare a capitalului social la valoarea nominală, este 2 august 2024. Pentru a putea obţine o nouă acţiune, acţionarii trebuie să deţină 2,1879186 drepturi de preferinţă. Acestea vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.
60% din capitalul pe care compania intenţionează să îl atragă a fost deja alocat de către cei doi co-fondatori şi membri executivi ai Consiliului de Administraţie, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, precum şi de către preşedintele Consiliului de Administraţie, Claudio Cisullo, şi membrul Consiliului de Administraţie, Marius Diaconu.
Aşa cum se subliniază în strategia ONE 2030, One United Properties intenţionează să se extindă dincolo de segmentul rezidenţial actual, axat pe dezvoltări de lux, premium şi high-end, şi va accelera dezvoltarea de proiecte rezidenţiale premium accesibile, care vizează clasa de mijloc din Bucureşti. Compania are în curs de negociere terenuri pentru încă 10.000 de unităţi rezidenţiale destinate exclusiv acestui subsegment, primul memorandum de înţelegere pentru un teren de 21 de hectare care va găzdui 5.000 de unităţi fiind deja semnat.
De asemenea, One United Properties anunţă că la un an de la lansarea vânzărilor pentru One Lake District, dezvoltare sustenabilă de amploare situată chiar pe malul lacului Plumbuita, 80% din Faza 1 a fost prevândută. Aceasta însumează peste 620 de apartamente şi parcările aferente. One Lake District Faza 1 are o valoare brută de dezvoltare de peste 138 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este estimat pentru trimestrul al doilea din 2025.
De asemenea, dezvoltatorul anunţă începerea vânzărilor pentru Faza 2 a dezvoltării One Lake District, cu o disponibilitate de peste 860 de unităţi locative şi parcările aferente, având termen de finalizare trimestrul al treilea al anului 2026.
Valoarea brută de dezvoltare a One Lake District Faza 2 este de peste 150 de milioane de euro.
One United Properties a mai achiziţionat încă patru terenuri – cu diferite suprafeţe de 1.461 mp, 9.017 mp, 1.713 mp şi 6.994 mp (un total de 19.185 mp) – cu scopul de a investi în amenajarea eficientă a zonelor de acces, infrastructurii şi serviciilor oferite. Astfel, suprafaţa totală a terenului care va găzdui One Lake District şi serviciile sale conexe este de 100.458 mp. Dezvoltatorul va investi aproape 1 milion de euro în amenajarea accesului şi infrastructurii necesare.
„Înscriindu-se în linia strategică de dezvoltare de regenerare urbană pe care ne-am asumat-o pe termen lung, One Lake District este o dezvoltare în evoluţie, ce rescrie zona industrială a fostei fabrici de cărămidă într-o amplă faleza urbană cu ieşire la lacul Plumbuita. Pe lângă proiectarea de facilităţi rezidenţiale, de recreere şi de învăţământ, abordarea spaţiului public în comunităţile care locuiesc în această zona este, de asemenea, urgentă şi necesară pentru a oferi o infrastructură demnă, care să asigure calitatea vieţii populaţiei. Prin urmare, credem că One Lake District arată potenţialul de transformare din zonă industrială în loc de interconexiune la nivel urban şi uman”, spune Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One United Properties.
Pe lângă zona rezidenţială şi de servicii, One Lake District include şi două clădiri cu trei etaje, respectiv patru etaje, destinate pentru amenajarea unei şcoli, a unei grădiniţe, unei creşe, unui after-school şi serviciilor administrative. De asemenea, o parcare supraterană cu patru etaje eliberează ansamblul de o parte din circulaţiile auto.
One Lake District va beneficia de sistemul geoexchange, operat în parteneriat cu Veolia România, menit să asigure energie regenerabilă tuturor locatarilor, sistem care se numără printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător şi cele mai rentabile sisteme de utilizare a spaţiului disponibile. Prin implementarea acestei soluţii tehnologice care utilizează ca sursă pentru sistemul de încălzire, ventilaţie şi răcire al clădirilor energia termică a Pământului, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de maşini/an, comparativ cu cea tradiţională. Investiţia în sistemul geoexchange se ridică 6,4 milioane de euro pentru primele două faze ale dezvoltării One Lake District.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.