Mark Zuckerberg a recunoscut, marţi, în timpul audierii sale în comisiile de Comerţ şi Juridice ale Senatului american, în urma izbucnirii scandalului "Cambridge Analytica”, că cei peste 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt victime. "Acest lucru s-a întâmplat şi s-a întâmplat sub nasul nostru”, a spuns co-fondatorul Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Crezi că sunteţi mai responsabili cu datele noastre decât guvernul SUA?”, a întrebat senatorul Dean Heller. "Da”, a răspuns, simplu, Mark Zuckerberg, potrivit The Guardian. 

Întrebat dacă se consideră o victimă în acest scandal sau dacă Facebook este o victimă în această situaţie, Zuckerberg a răspuns negativ. "Nu. Avem responsabilitatea să protejăm orice persoană din comunitatea noastră”, a spus el.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Întrebat dacă este de părere că cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi de acest scandal sunt victime, Mark Zuckerberg a spus că da. "Acest lucru s-a întâmplat şi s-a întâmplat sub nasul nostru”, a răspuns el.

Heller a mai întrebat şi dacă Facebook înregistrează convorbirile telefonice. "Nu cred că am colectat vreodată conţinut din convorbiri telefonice”, a răspuns CEO-ul Facebook, care a subliniat faptul că această companie nu vinde date companiilor de publicitate.

El a omis, însă, să răspundă la o altă întrebare a senatorului - dacă Facebook ar trasa vreodată o linie în privinţa tipului de date pe care le colectează sau le foloseşte pentru companiile de publicitate.

Zuckerberg a mai spus că ideea că Facebook "ascultă utilizatorii” este o "teorie a conspiraţiei”.

Mark Zuckerberg a mai spus că el vede Facebook drept o companie de tehnologie, nu ca pe un publisher. "Sunt de acord că suntem responsabili pentru conţinut, dar nu producem conţinut”, a spus el.

Audierea lui Mark Zuckerberg continuă la momentul transmiterii acestei ştiri.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susţinută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, şi condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului preşedinte american, a obţinut informaţii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informaţii au fost folosite pentru a influenţa procesul electoral din 2016. Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanţi ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia şi Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.