Cea mai spectaculoasă piesă a licitaţiei „The collector’s Room”, care va avea loc joi, la Casa de Licitaţie A10 by Artmark, este un molar de mamut fosilizat, vechi de 100.000 de ani. Dintele silicifiat este însoţit de certificat de expertiză eliberat de Institutul Geologic al României şi are preţul de pornire de 400 de euro.
Astfel de rarităţi se află în mari muzee şi sunt căutate de colecţionari şi pasionaţi de istorie naturală, iar apariţia exemplarului paleontologic din licitaţie reprezintă o premieră pentru România.
În cadrul licitaţiei de joi sunt prezente şi valoroase piese ce provin din prestigioase colecţii precum colecţia familiei Theodor Aman, colecţia Moise Weinberg, dar şi colecţia familiei Arthur Verona.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Din colecţia familiei Theodor Aman provine setul de patru rame pentru fotografii în stil Art Deco, decorat cu intarsii din bronz argintat, care are preţul de pornire de 200 de euro, dar şi serviciul pentru aperitive din porţelan Haas & Czjzek, format din platou şi şase platouri pentru servit, decorat cu mure. Piesa realizată în atelier cehoslovac are preţul de pornire de 200 de euro.
Din colecţia istorică a pictorului Arthur Verona provine tabachera din aur, decorată central cu blazon, cu buton diamant, care are preţul de pornire 3.700 de euro, dar şi un flacon din sticlă pentru parfum, cu montură din aur, decorat cu perle şi ametiste, ce are preţul de pornire de 1.200.
Obiectele unice din cadrul licitaţiei sunt completate de piese cu rol utilitar. Un exemplu este eleganta garnitură pentru şemineu din bronz dore, formată din ceas şi pereche de sfeşnice, cu mecanism Hippolyte Azur, care are preţul de pornire de 2.500 de euro. Integrate perfect în spaţiile contemporane ori să completeze o colecţie de artă sunt şi operele de artă semnate de celebrul pictor Karl Kaufmann: „Vedută napoletană” (preţ de pornire 800 de euro); „Canal din Amsterdan” (preţ de pornire 800 de euro); „Port din Napoli, cu Vezuviul pe fundal” (preţ de pornire 800 de euro); „Căsuţa de la poalele munţilor Alpi” (preţ de pornire 1000 de euro).
Piesele din cadrul licitaţiei „The collector’s Room” sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde pot fi identificate piese rare de design de interior, care pot fi utilizate în amenajarea spaţiilor interioare contemporane, şi pot fi admirate până joi, în regim gratuit, în intervalul orar 10.00-20.00. Până atunci, pasionaţii pieselor de colecţie pot plasa oferte scrise la sediul Casei de Licitaţii A10 by Artmark pe str. C.A. Rosetti, nr. 5, sau online pe artmark.ro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.