Casele editoriale mizează la ediţia de vară a Bookfest pe reeditări ale unor bestselleruri, autori români contemporani, texte civice, scriitori suedezi invitaţi, dar şi cărţi-cult. Humanitas prezintă 80 de cărţi-eveniment, printre care una dintre cele mai bine vândute, “Istorie şi mit în conştiinţa românească” de Lucian Boia, o ediţie aniversară, care apare după 20 de ani de la prima ediţie. Litera îl prezintă pe Paul Beatty, câştigătorul Man Booker 2016 cu "Io contra Statelor Unite ale Americii”, iar Nemira publică un nou volum al faimosului Bear Grylls. Polirom se laudă cu autobiografia rock a lui Keith Richards - "Viaţă", dar şi cu volumul colectiv semnat de Vintilă Mihăilescu, "De ce este România astfel?". Grupul Art lansează sâmbătă, la standul Suediei, “Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman, traducere din limba suedeză de Andreea Caleman.
Editura Litera oferă cititorilor la această ediţie a Salonului Bookfest peste 1.000 de cărţi, unele cu 50% reducere. “Prezenţa noastră la târg contează foarte mult, în primul rând pentru brand awareness, şi pentru lansarea celor mai noi cărţi în materie de ficţiune, atlase, enciclopedii, cărţi de colorat, cărţi pentru copii, o ocazie foarte bună pentru ca editura Litera să-şi expună ofertele noi pentru cititori”, a declarat Raluca Enache, reprezentantul editurii.
În colecţia „Biblioteca pentru toţi” sunt aşezate pe rafturi cărţi noi, dar şi care au mai apărut. ”Sunt clasici, într-o nouă formă cât mai accesibilă pentru cititori. Clasicii sunt constant căutaţi de cititori şi este important să fie în colecţia noastră. Sunt păstrate elemente, ilustraţii, oferta BPT adună autori precum Cehov, dar şi Sadoveanu, Eminescu, Slavici”, a precizat Raluca Enache pentru News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În privinţa noutăţilor, Litera se laudă cu Paul Beatty, laureat al Man Booker Prize 2016.
"Iubitorii de ficţiune vor găsi la standul nostru în primul rând câştigătorul Man Booker-ului pe 2016 - Paul Beatty cu «Io contra Statelor Unite ale Americii», am lansat şi volumul 4 din celebra serie «Lupta Mea», de Karl Ove Knausgård - «Dansând în întuneric». Avem doi autori români la Litera - Dragoş Pătraru, prezentatorul emisiunea «Starea naţiei», care lansează acum cartea «Unde nu-i cap vai de popoare», iar Ligia Pop ne va vorbi sâmbătă, la lansare, în cartea “Un ghid al detoxifierii în 15 yile”, despre alimentaţia raw şi despre un stil de viaţa sănătos. Pentru copii sunt bineînţeles poveştile de la Pixar şi Disney, toate aceste licenţe foarte interesante”, a mai spus PR-ul editurii.
“Anul acesta editura Nemira publică un nou volum al faimosului Bear Grylls, rock starul de la canalul Discovery, o carte specială pentru că de data asta nu mai sunt poveştile lui, ci ale unor persoane care l-au inspirit, ale unor supravieţuitori adevăraţi, fie din zone de război, fie aflate în situaţii extreme, ale căror vieţi le expune pentru a ne arăta cumva din biografia lui ce anume l-a făcut să ajungă aventurierul de astăzi. Printre autorii români, recomandăm pe Mara Wagner cu romanul «În spatele blocului», pentru că este un debut minunat despre o copilărie petrecută al final de anii 80, în spatele blocului, de generaţia cu cheia la gât, cu micile ritualuri şi jocuri despre care păstrăm nostalgie, chiar dacă vremurile erau mai gri”, sunt recomandările Nemira.
La editura Nemi pentru copii noutatea este romanul semnat de Iulian Tănase - “Aventurile lui Sacha în castelul fermecat”, ilustrată de Alexia Udrişte. "Este povestea unui băieţel de 4 ani, Sascha, care transformă prin puterea imaginaţiei un apartament banal în care locuieşte cu tatăl lui într-o lume fantastică populate de obiecte care se transformă în animale şi diverse alte forme prin care magia îşi face loc în viaţa unui tată cu copilul lui”, a prezentat pentru News.ro, Alexandra Florescu.
În colecţia de science-fiction Nautilus, consacrată la Nemira, se regăseşte un volum de Ted Chiang, numită “Povestea vieţii tale”. “Probabil vă sună cunoscut, pentru că această povestire a fost ecranizată anul trecut - «Arrival», care a revitalizat un pic ce înseamnă science-fiction-ul în cinematografie. Chiang este un autor ultrapremiat, dar care a scris doar aceste câteva povestiri şi este o experienţă interesantă să vezi cum un autor poate să scrie atât de bine deşi rămâne la proză scurtă. Cartea este o reeditare, cu o copertă care reaminteşte şi de afişul filmului, şi vă invit să-l descoperiţi”, a completat reprezentantul editurii Nemira.
“Imediat după Gaudeamus, noi ne apucăm de treabă, şi venim la sfârşitul lui mai, la Bookfest, cu tot ce putem face mai bun. Pe rafturile standului Humaitas sunt mai bine de 1.000 de titluri, peste 80 de cărţi-eveniment, aproape 40 dintre ele vor avea şi lansări la acestă ediţie a târgului de carte, aşa că începând de joi vă aşteptăm până duminică spre seară cu lansări din jumătate în jumătate de oră, un adevărat marathon”, a fost invitaţia făcută de Gabriela Maaz, directorul de promovare Humanitas.
Autorii prezenţi la standul editurii în aceste zile sunt “Mircea Cărtărescu cu “Peisaj după isterie”, Andrei Pleşu, cu un nou volum – “Despre inimă şi alte eseuri”, Radu Paraschivescu cu un superb volum autobiografic - “Am fost cândva femeie de onoare şi alte povestiri”, Gabriel Liiceanu - “România, o iubire din care se poate muri”.
Şase dintre titlurile Humanitas de la această ediţie a Bookfestului sunt dedicate textelor civice. “Vorbim despre «Fabrica de doctorate sau cum se surpă fundamentele unei naţii», cartea Emiliei Şercan, cartea Ramonei Ursu - «Noaptea, ca hoţii», volumul lui Traian Ungureanu cu titlul «Proştii Europei. Cum se sinucid civilizaţiile», şi evident «Peisaj după isterie», de Mircea Cărtărescu”, a menţionat Gabriela Maaz.
Aris Fioretos, scriitor suedez, va fi prezent la târg. “El lansează la editura Humanitas Fiction romanul «Mary», nominalizat pe lista scurtă la Premiul August, distins cu Premiul pentru roman al Radioului Suedez”, a mai spus directorul de promovare al editurii. Evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, de la ora 12.30.
Una dintre cele mai frumoase cărţi de la acest târg este şi “Istorie şi mit în conştiinţa românească” de Lucian Boia, o ediţie aniversară, care apare după 20 de ani de la prima ediţie şi multe reeditări, fiind un bestseller Humanitas. “Ilustraţiile completează atât de frumos conţinutul încât această carte şi pentru mine este ca nouă. Îmi vine să o citesc din nou, pentru că aproape pe fiecare pagină textul este însoţit de imagini de arhivă şi veţi vedea în prefaţă lucrări de Radu Olteanu, Valentin Tănase, Dan Constantin Petrescu şi lucrări de la Muzeul Naţional de Istorie a României”, a spus reprezentantul Humanitas.
În seria de Literatură contemporană română, Humanitas a adus la târg titluri noi: Dan Stanca - “Anii frigului”, un roman tulburător, Ioana Nicolae cu “Pelinul negru”, cu povestea fetei care traversează perioada de după Cernobîl, o carte-poem de Ioana Bradea - “Înalt este numele tău”, “Nautilus”, de Ioana Bâldea Constantinescu, care ne plimbă prin Evul Mediu şi înapoi prin Paris.
Polirom îi suprinde la Bookfest pe tinerii cititori cu reduceri la toate titlurile din colecţia Junior.
“Avem peste 1.000 de titluri la târg, toate aflate la reducere cu peste 15%-20%, 400 de titluri noi de la edişia anterioară, cu multe surprize şi pentru cititorii mai tineri, cu noi titluri în colecţia Junior. Sâmbătă, între orele 10.00 şi 21.00, toate titlurile din colecţie sunt la reducere cu 30%”, a spus Claudia Fitcoschi, de la editura Polirom.
Ca la fiecare târg, Polirom se prezintă cu o ofertă irezistibilă pentru cititori, aşa cum se laudă editorii. “Lansăm la această ediţie şi pe câştigătorul concursului nostrum de debut, Alxandru Done, «Downshifting», apoi cu noutăţi îndelung aşteptate, dar şi cu titluri de neratat din sfera nonfiction. Mizăm pe «Sânii verzi», volum de povestiri, semnat de Florin Iaru, «Cartea pisicii», de Cristian Teodorescu, cu ilustraţii de Mardale, pe care îl ştiţi din paginile Caţavencii, din aria de traduceri, de neratat, probabil cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor - «Viaţă», de Keith Richards, semnată de Veronica D. Niculescu, dar şi cel mai bun roman al lui Philip Roth - «Contraviaţă», apărut tot la Biblioteca Polirom”, a fost prezentarea reprezentantului editurii.
Editorii Polirom se aşteaptă ca cel mai căutat volum la această ediţie să fie volumul colectiv coordonat de Vintilă Mihăilescu - “De ce este România astfel?”, volum care încearcă să răspundă la întrebarea eseului istoricului Lucian Boia din 2013 “De este România altfel?”, şi care încearcă să meargă dincolo de toate polemicile pe care această temă le-a stârnit în peisajul autohton roman.
Grupul Editorial ART este prezent la Salonul Internaţional de Carte Bookfest cu două standuri în pavilionul C1 al Romexpo (standul tradiţional al Grupului Editorial ART şi un altul dedicat exclusiv fanilor Editurii Paladin).
Cititorii vor avea de ales din peste 800 de titluri - noutăţi absolute, proiecte de traducere inedite, prelungiri de tiraj ale titlurilor bestseller, reeditări realizate în condiţii grafice deosebite. Reducerile sunt cuprinse între 10% şi 40%.
Una dintre cele mai importante lansări la editura Art este “Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman, traducere din limba suedeză de Andreea Caleman. Volumul apare în Colecţia "musai", iar evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, la standul Suediei. Vor participa Laura Albulescu, redactor-şef editura ART şi Alex Tocilescu publicitar, scriitor.
În colecţia Cărţi Cult, Art prezintă două titluri de neratat: “Alegerea Sofiei”, de William Styron, traducere din limba engleză, prefaţă şi note de Virgil Stanciu, precum şi “Maestrul şi Margareta”, de Mihail Bulgakov, traducere din limba rusă de Natalia Radovici.
Salonul Bookfest 2017, ediţia de vară, se desfăşoară pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi. Anul acesta spaţiul a fost mărit cu 20%, fiind expuse la vânzare un milion de cărţi, dintre care câteva mii de titluri noi. Aproximativ 200 de entităţi expun la Bookfest şi organizează 400 de evenimente, lansări de carte, spectacole de tot felul. Copiii au un spaţiu dublu, unde se organizează manifestări speciale pentru ei.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2017 are loc la Bucureşti până duminică.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...