O acuarelă rară, care înfăţişează urmările unui moment culminant din „Cartea junglei” a lui Rudyard Kipling, va fi expusă în casa de la ţară a autorului, în urma unor lucrări de conservare, anunţă The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pictura, intitulată „The Return of the Buffalo Herd/ Întoarcerea turmei de bizoni", este una dintre cele 16 picturi realizate de fraţii gemeni Edward şi Charles Detmold, care aveau doar 18 ani când au fost desemnaţi să ilustreze povestea mult îndrăgită a lui Kipling. Doar patru dintre aceste picturi au supravieţuit.

Acesta îl arată pe Rama, marele taur al turmei, privind înapoi spre câmpie după ce Mowgli, protagonistul poveştii, a folosit o turmă de bivoli pentru a declanşa o debandadă şi a-l zdrobi pe duşmanul său, tigrul ucigaş Shere Khan.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Momentul dramatic a fost descris de Kipling: „Torentul de coarne negre, de boturi spumoase şi de ochi holbaţi se învârtea în josul râpei ca nişte bolovani în timpul potopului... Încărcătura teribilă a turmei de bivoli, în faţa căreia niciun tigru nu poate spera să reziste”. Rama era o creatură cu „coarne lungi, întortocheate pe spate şi ochi sălbatici”, a scris el.

Acuarela este datată 1901 şi este semnată cu monograma „EJD” - Edward Julius Detmold. El şi fratele său Charles au creat lucrări de artă încă din adolescenţă. Dar, în ciuda succesului profesional, viaţa personală a gemenilor a fost dificilă, iar amândoi s-au sinucis - Charles în 1908 şi Edward în 1957.

„S-ar putea face comparaţii între gemenii Detmold şi Mowgli, care în povestea originală a Cărţii Junglei era un personaj destul de tulburat, prins între două lumi”, a declarat Hannah Miles, manager de colecţii şi de casă la Bateman's, casa lui Kipling din Burwash, Sussex, deţinută în prezent de National Trust.

„Este emoţionant să expunem ilustraţia lor magnifică alături de un exemplar al cărţii cu toate imaginile originale ale gemenilor, în locul care a însemnat atât de mult pentru autorul poveştii, Rudyard Kipling”. 

Două dintre cele patru acuarele despre care se ştie că au supravieţuit se află în colecţii private, iar cea de-a treia se află la Muzeul de Istorie Naturală, a precizat Miles.

National Trust a declarat că achiziţia „The Return of the Buffalo Herd” a fost posibilă datorită unui fond înfiinţat de regretatul filantrop Simon Sainsbury.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.