Expoziţia de pictură „Poveşti de aur şi culori", semnată de artista şi restauratoarea Ioana Belţic Piassoni, va fi deschisă la Sala de Sticlă a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în 30 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aceasta aduce împreună lucrări de pictură pe sticlă şi acuarelă, oferind o viziune inedită asupra îmbinării între tehnicile tradiţionale şi sensibilitatea artistică contemporană.

În calitatea sa de restauratoare Ioana Belţic Piassoni are o înţelegere profundă a materialelor şi tehnicilor vechi, ceea ce îi permite să abordeze creaţia artistică cu un respect aparte pentru tradiţie, dar şi cu o libertate creativă ce transpare în fiecare lucrare. Pictura pe sticlă, redată intr-o manieră contemporană, devine la Piassoni un mediu prin care tradiţiile sunt reînviate, iar acuarela este un spaţiu al meditaţiei şi expresiei intime, echilibrând fragilitatea materialului cu forţa tematicii abordate.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Expoziţia este cu vânzare şi poate fi vizitată până la data de 25 noiembrie. Publicul va avea ocazia nu doar să admire opere unice, ci şi să achiziţioneze lucrările unei artiste care, prin experienţa sa ca restauratoare, aduce o adâncime istorică şi estetică rar întâlnită în creaţiile sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.