Festivalul Statuilor Vivante, o nouă secţiune inclusă în programul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, va oferi publicului 40 de reprezentaţii ale celor cinci spectacole din cadrul Proiectului „Moştenirea”, realizat de Mihai Mălaimare şi susţinut de JTI România. Creaţiile vor fi prezentate pe Pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu, dar şi în localităţile din Mărginimea Sibiului - la Sălişte şi Gura Râului.
Festivalul Statuilor Vivante include spectacolele „Triptic Shakespeare” - Departamentul de Arte şi Media, Universitatea din Craiova, „Sărutul” - Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu; „Balul Shakespeare” - Facultatea de Teatru, Universitatea „George Enescu” Iaşi; „Poveşti din Hanul Jartierei” - Facultatea de Muzică şi Teatru, Universitatea de Vest Timişoara şi „Muzeul statuilor de ceară” - Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanţa.
„Când vorbim despre moştenire ne gândim la un transfer material şi spiritual către cineva mai tânăr care ar putea folosi ceea ce primeşte în drumul său prin viaţă. Proiectul "Moştenirea" este însă altceva. Eu am descoperit un drum, am mers pe el de unul singur şi am constatat că este foarte posibil să mai fie foarte mult până la capăt. Vreau să împărtăşesc şi altora ceea ce ştiu, îndemnându-i să urce la rândul lor pe acest drum şi, fără a mai pierde vremea cu greutăţile pe care eu a trebuit să le înfrâng, să poată merge mult mai departe decât mine. Dăruiesc ceea ce ştiu şi cu speranţa că tinereţea şi entuziasmul lor mă vor ajuta şi pe mine să nu mă opresc. În această meserie mergem umăr la umăr şi doar greutatea moştenirii trebuie să o poarte, de la un anumit moment, cei mai tineri şi mai puternici! Sper din toată inima că Festivalul Statuilor Vivante propus de Constantin Chiriac şi FITS va avea viitor şi că Proiectul MOŞTENIREA va lăsa urme”, a declarat Mihai Mălaimare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cele cinci producţii prezentate în premieră la Sibiu sunt rezultatul colaborării dintre Mihai Mălaimare, studenţii universităţilor din Craiova, Sibiu, Iaşi, Timişoara şi Constanţa, specialişti în machiaj şi scenografi şi studenţi de la UNArte Bucureşti. Momentele de grup din cadrul workshop-urilor desfăşurate cu studenţii au devenit adevărate spectacole, toate temele fiind inspirate din opera lui Shakespeare.
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară între 24 iunie şi 3 iulie 2022, iar tema ediţiei din acest an este "Frumuseţe". Timp de zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.