Două activiste de mediu din grupul Just Stop Oil au fost găsite, joi, vinovate de daune penale, după ce au aruncat cu supă de roşii în capodopera lui Vincent van Gogh, "Sunflowers", la Galeria Naţională din Londra. Anna Holland şi Phoebe Plummer, ambele în vârstă de 22 de ani, au fost găsite vinovate la Southwark Crown Court din Londra. Sentinţa va avea loc în 27 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 14 octombrie 2022, amândouă au desfăşurat această acţiune spectaculoasă, care nu a deteriorat decât foarte puţin rama din jurul operei din 1888, care era protejată de sticlă. La momentul respectiv, Just Stop Oil a solicitat oprirea imediată a tuturor proiectelor noi de petrol şi gaze în Marea Britanie, o măsură la care s-a angajat noul guvern laburist. Grupul solicită acum stoparea utilizării combustibililor fosili până în 2030.

Purtând tricouri pe care scria "Just Stop Oil", cele două tinere au pulverizat conţinutul a două conserve de supă pe opera de artă. După ce s-a lipit de perete, una dintre ele, Phoebe Plummer, a spus: "Ce valorează mai mult, arta sau viaţa? Sunteţi mai preocupaţi de protejarea unei picturi decât de protejarea planetei noastre şi a locuitorilor săi?", a întrebat ea.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De la această acţiune spectaculoasă, alţi activişti ecologişti au vizat alte opere de artă de renume internaţional, inclusiv "Mona Lisa" din muzeul Luvru din Paris, a cărei fereastră blindată a fost stropită cu supă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.