Renumitul ansamblu Violoncellissimo, aflat în plin turneu naţional Clasic la puterea a III-a, va susţine un concert extraordinar la Ateneul Român din Bucureşti, în data de 26 octombrie, începând cu ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De la muzica clasică la hiturile contemporane, toate piesele din concert au fost adaptate special pentru ansamblul de violoncele, oferind publicului o perspectivă nouă asupra unor lucrări celebre.

Programul concertului include interpretări ale unor piese de referinţă precum suita Carmen de Georges Bizet, într-un aranjament special realizat de Werner Thomas-Mifune, dar şi lucrări emblematice precum Oblivion şi Libertango de Astor Piazzolla, în aranjamentul maestrului Marin Cazacu.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Un moment de maximă atracţie al serii va fi interpretarea celebrei Bohemian Rhapsody a trupei Queen, într-un aranjament inedit semnat de Ionuţ Teodorescu şi Andrei Tudor, demonstrând versatilitatea extraordinară a violoncelului şi capacitatea sa de a reda complexitatea acestei capodopere rock.

Publicul va avea, de asemenea, ocazia să asculte teme muzicale moderne precum coloana sonoră din Game of Thrones şi Viva la Vida de Coldplay, precum şi compoziţii originale româneşti, printre care Al Fine de Cornelia Tăutu şi Tribute to Mozart de Radu Sinaci.

Concertul se va încheia cu Bacchanale în stil românesc, o fuziune între muzica lui Saint-Saëns şi elemente ale folclorului românesc, în aranjamentul lui Radu Sinaci.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la casa de bilete a Ateneului Român şi online: Violoncellissimo - Turneul Naţional "Clasic la puterea a treia" - OVE.ro

Violoncellissimo continuă Turneul Naţional Clasic la  puterea a III-a în luna noiembrie, cu alte două concerte: la Botoşani, la 1 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Filarmonicii şi la Iaşi, în 3 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Unirii.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale româneşti din ultimii 15 ani şi s-a format la iniţiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. În anul 2001, concertul susţinut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Şapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violoncelişti au urcat pe scena Ateneului Român - „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată într-un concert extraordinar alături de 100 de violoncelişti. În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susţinut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România şi străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, Ziua Culturii Naţionale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert si UNESCO 2021. În 2023 Ansamblul Violoncellissimo a susţinut două concerte extraordinare cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Madrid şi Barcelona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.