Castelele Peleş şi Pelişor, fostele închisori comuniste, Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi şi Biserica episcopală „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Argeşului din Curtea de Argeş, Peştera Movile - au fost înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan.
Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, a transmis către Centrul Patrimoniului Mondial UNESCO formularele pentru cele patru bunuri - trei culturale şi unul natural - care, prin calităţile excepţionale ce fundamentează valoarea culturală sau naturală, au potenţialul de a fi recunoscute la nivel internaţional pentru importanţa pe care o au pentru generaţiile prezente şi viitoare.
„Le mulţumesc tuturor colaboratorilor şi instituţiilor implicate în acest efort comun, care se înscrie într-un demers mai amplu al Ministerului Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, dedicat definitivării formularelor pentru o serie de alte 11 poziţii incluse în versiunea revizuită a Listei Indicative a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO”, a transmis Turcan.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
România are în lucru pregătirea dosarului transnaţional de nominalizare (împreună cu Bulgaria, Croaţia şi Serbia) pentru Frontierele Imperiului Roman - Limesul Dunărean, segmentul estic şi are, de asemenea, în evaluare două dosare de nominalizare pentru care Comitetul Patrimoniului Mondial urmează să ia o decizie în cadrul celei de-a 46-a reuniuni din India, în luna iulie 2024: Ansamblul Monumental realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu şi Frontierele Imperiului Roman - Dacia.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.