Valencia CF a anunţat, luni, deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva atacantului Rafa Mir, care a fost acuzat de agresiune sexuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Clubul va deschide proceduri împotriva lui Rafa Mir după ce şi-a dat seama că stilul său de viaţă, în timpul liber, a afectat în mod incontestabil performanţa profesională aşteptată de la un jucător al clubului şi că a ofensat, de asemenea, încrederea pe care suporterii noştri o acordă tuturor jucătorilor”, a declarat Valencia într-un comunicat.

„Valencia CF doreşte să reitereze condamnarea fermă a violenţei în toate manifestările sale, respectând în acelaşi timp prezumţia de nevinovăţie”, a anunţat clubul. „Numai instanţele judecătoreşti pot decide când şi ce măsuri să ia cu privire la presupusele acte pentru care Rafa Mir este investigat”, a continuat conducerea echipei din campionatul spaniol.

„Cu toate acestea, în ceea ce priveşte clubul şi în limitele competenţelor sale, Valencia CF a analizat situaţia din punctul de vedere al regimului de sancţiuni aplicabil sectorului fotbalului profesionist şi a decis să ia măsuri disciplinare”, a conchis clubul, fără a oferi detalii despre aceste măsuri.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit Reuters, atacantul va fi amendat şi i se va interzice accesul lot pe o perioadă nedeterminată. Potrivit unei surse citate de agenţia de presă britanică, Rafa Mir va trebui să se prezinte periodic la tribunal şi nu are voie să părăsească ţara.

Potrivit mai multor relatări din presa spaniolă, Rafa Mir a fost arestat în seara zilei de 2 septembrie, în urma unei plângeri depuse împotriva jucătorului şi a unei alte persoane de către două femei care reclamau agresiuni sexuale. Potrivit presei spaniole, incidentul a avut loc la domiciliul jucătorului de 27 de ani. Atacantul a fost eliberat între timp.

„Aş dori să-mi afirm clar nevinovăţia, reiterând conţinutul declaraţiei făcute de avocatul meu Jaime Campaner”, a declarat atacantul spaniol luni dimineaţă, într-o declaraţie publicată luni pe contul său X.

„Am deplină încredere în administraţia justiţiei din această ţară, cu care am colaborat de la bun început pentru clarificarea faptelor”, a mai afirmat el, prezentându-şi totodată «cele mai sincere şi profunde scuze» pentru că «nu a respectat, chiar şi într-o zi de odihnă, programul riguros aşteptat de la un profesionist».

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.