Suedezul Armand Duplantis şi-a păstrat titlul olimpic la săritura cu prăjina câştigat la Tokyo în 2021, şi a stabilit un record mondial, cu 6.25 metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

El şi-a asigurat mai întâi titlul cu o săritură de 6.00 metri la prima încercare. Apoi a sărit 6,10 m, un nou record olimpic, tot din prima încercare. Şi a profitat de ocazie pentru a doborî recordul mondial cu o săritură de 6,25 m, cu un centimetru mai mare decât precedenta sa cea mai bună performanţă, care datează din 20 aprilie, la reuniunea Diamond League de la Xiamen (China).

Duplantis (24 de ani) a fost singurul concurent care a trecut de 6 m în finală. Alături de el pe podium s-au aflat americanul Sam Kendricks, al doilea cu 5,95 m, şi grecul Emmanouil Karalis, al treilea cu 5,90 m.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Înainte de Mondo Duplantis, doar americanul Bob Richards, în 1952 şi 1956, şi rusoaica Elena Isinbaieva, în 2004 şi 2008, mai câştigaseră două titluri olimpice la săritura cu prăjina.

Duplantis avea deja un titlu olimpic, două titluri mondiale în aer liber, două titluri mondiale în sală, trei titluri europene în aer liber şi un titlu european în sală. El nu a mai pierdut de la Campionatele Mondiale de la Doha din 2019 - locul al doilea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.