Gimnasta americană Simone Biles, al cărui nume apare în baza de date a WADA pentru că ar fi folosit substanţe interzise pe baza unui certificat medical, a spus că suferă de ADHD, o tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie, a anunţat, marţi, L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Să suferi de ADHD şi să iei medicamente împotriva acestei boli nu este nimic ruşinos. Nu mă tem să spun oamenilor acest lucru", a scris Biles pe contul său de Twitter.

De asemenea, Federaţia Americană de Gimnastică a postat un comunicat pe contul de Twitter în care precizează că toate forurile abilitate au fost anunţate de problemele gimnastei: "Simone Biles a completat formularul referitor la cererile USADA şi WADA. Nu există nicio încălcare a regulamentului. Federaţia Internaţională de Gimnastică, Comitetul Olimpic American şi USADA au confirmat acest lucru".

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenţie (ADHD) este o tulburare psihiatrică, de neuro-dezvoltare, care afectează mai ales copiii şi se manifestă prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite acţiuni.

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a postat, marţi la prânz, date medicale obţinute de la WADA, prin care se dovedeşte că nume mari ale sportului american, ca jucătoarele de tenis Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, folosesc substanţe interzise pe baza unor certificate medicale.

În cazul lui Biles, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat), la Serena Williams de oxicodonă, hidromorfonă, prednison şi alte substanţe, iar Delle Donne ar fi utilizat amfetamine şi hidrocortizon.

Site-ul rsi.ch a precizat că, în cazul lui Biles, nu este o noutate că foloseşte amfetamine, ea având prescripţie medicală în acest sens, valabilă până în 2018.

Hackerii ruşi reclamă faptul că americanii au dreptul de a folosi tratamente pe baza acestor substanţe interzise, în timp ce jucătoarea de tenis Maria Şarapova a fost suspendată doi ani pentru că a folosit meldonium, la recomandarea medicului ei.

Acest atac cibernetic vine după ce, la mijlocul lunii iulie, juristul Richard McLaren a făcut public raportul său care a dovedit implicarea autorităţilor ruse în susţinerea şi acoperirea dopajului în rândul sportivilor din această ţară. În urma acestui raport, circa o sută de sportivi ruşi au fost privaţi de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.