Fosta mare campioană Elisabeta Lipă l-a descris drept “magic” pe David Popovici după ce înotătorul a câştigat a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Lipă i-a mulţumit lui Popovici pentru că a “făcut mândră o naţiune întreagă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Magicul David Popovici a cucerit a doua medalie la Jocurile Olimpice, de data asta medalia de bronz la 100 metri liber!

După aurul olimpic la 200 metri liber, astă seară, sportivul nostru a intrat în cursă şi a câştigat bronzul, luptând admirabil în “proba regină” a înotului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Mulţumim, David, ai făcut mândră o naţiune întreagă!

Felicitări ţie, antrenorului Adrian Rădulescu, preparatorului fizic Dragoş Luscan, părinţilor tăi, Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi CS Dinamo Bucureşti!”, este mesajul Elisabetei Lipă.

Şi COSR îl felicită pe dublul medaliat olimpic: “David Popovici, bronz la 100 m liber! A doua medalie olimpică pentru România! Bravoooo, David!”.

Agenţia Naţională pentru Sport subliniază, într-un mesaj postat pe Facebook, că la trei ani după Tokyo David Popovici este acum pe podium la JO.

“Bronz olimpic pentru David Popovici!

La doar o zi după ce a câştigat medalia de aur la proba de 200 m liber, David Popovici (19 ani) cucereşte o nouă medalie, bronzul, în proba regină a înotului, cea de 100 m liber.

La Tokyo, în 2021, David fost al şaptelea în finala la 100 m liber, când avea doar 16 ani. Trei ani mai târziu, este pe podium.

Felicitări, David! Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu şi întregii echipe care te susţine în performanţă! Felicitări familiei tale şi Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern!”, a notat ANS.

Popovici este felicitat şi de naţionala de fotbal a României: “Bronz pentru David Popovici la Jocurile Olimpice în cea mai rapidă cursă din istorie la 100 m liber! Bravo, David! “

CS Dinamo, clubul la care este legitimat David Popovici, este încântat de performanţele înotătorului tricolor:

“PARIS 2024. FANTASTIC - David Popovici o nouă medalie! BRONZ olimpic la 100 metri liber în cea mai rapidă cursă din istorie!! BRAVO DAVID!!

Aur pentru Pan Zhanle (China) - cu un nou record mondial (46,40), argint pentru australianul Kyle Chalmers (47,48). David a oprit cronometrul la 47,49, la o sutime de argint. Tot o sutime l-a despărţit de locul 4, ungurul Nemeth (47,50).

David Popovici încheie Jocurile Olimpice cu două medalii: AUR la 200 de metri liber şi bronz la 100 de metri liber!

Şi fostul fotbalist Ciprian Marica îl felicită pe Popovici, despre care scrie că este de fiecare dată “o mândrie şi o inspiraţie”.

Câtă emoţie ne transmiţi, parcă suntem şi noi în apă, cu tine! Felicitări, David, eşti de fiecare dată o mândrie şi o inspiraţie!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.