David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de bronz în proba de 100 m liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Pentru Popovici este a doua medalie la Paris, după aurul de la 200 m liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI David Popovici a adus a cincea medalie de bronz pentru nataţia românescă la JO, a 11-a în total

UPDATE - 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

David Popovici a declarat, miercuri seară, după ce a câştigat bronzul olimpic în proba de 100 de metri la Jocurile Olimpice de la Paris, că este foarte mândru de el şi că pentru “o sutime” în concurs – diferenţa dintre el şi al doilea clasat - sportivii muncesc ani de zile şi fac sacrificii nenumărate. Dublul medaliat olimpic a precizat că îi este recunoscător echipei sale.

CITEȘTE ȘI David Popovici: Sunt foarte mândru. Cred că oamenii de acasă nu-şi dau seama cât poţi să munceşti pentru o sutime. Munceşti ani de zile şi cineva atinge cu o sutime înaintea ta / Ce vrea să facă el după ce şi-a încheiat participarea la JO

UPDATE -

 România a ajuns la 310 medalii la ediţiile de până acum ale Jocurilor Olimpice de vară, după ce David Popovici a obţinut, miercuri seară, bronzul la 100 metri liber. Popovici a câştigat doup medalii la Jocurile de la Paris, aur la 200 metri liber şi bronz la 100 metri liber.

CITEȘTE ȘI După bronzul lui Popovici, România a ajuns la un total de 310 medalii la Jocurile Olimpice de vară

Fosta mare campioană Elisabeta Lipă l-a descris drept “magic” pe David Popovici după ce înotătorul a câştigat a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Lipă i-a mulţumit lui Popovici pentru că a “făcut mândră o naţiune întreagă".

“Magicul David Popovici a cucerit a doua medalie la Jocurile Olimpice, de data asta medalia de bronz la 100 metri liber!

După aurul olimpic la 200 metri liber, astă seară, sportivul nostru a intrat în cursă şi a câştigat bronzul, luptând admirabil în “proba regină” a înotului.

Mulţumim, David, ai făcut mândră o naţiune întreagă!

Felicitări ţie, antrenorului Adrian Rădulescu, preparatorului fizic Dragoş Luscan, părinţilor tăi, Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi CS Dinamo Bucureşti!”, este mesajul Elisabetei Lipă.

CITEȘTE ȘI Popovici, dublu medaliat olimpic la Paris: Elisabeta Lipă – Magicul David. Mulţumim. Ai făcut mândră o naţiune întreagă! / Reacţii din lumea sportului

ŞTIREA INIŢIALĂ

La ediţia trecută a JO, Tokyo 2020, el a ocupat locul 7 în finala de 100 m liber.

Miercuri seară, Popovici a înregistrat timpul 47.49.

Medalia de aur a fost câştigată de chinezul Pan Zhanle, cu timpul 46.40, nou record mondial. Pe a doua treaptă a podiumului urcă australianul Kule Chalmers, cu timpul 47.48.

În vârstă de 19 ani (va împlini 20 de ani la 15 septembrie), David Popovici a câştigat şi o medalie de aur la actuala ediţia a JO, la 200 metri liber.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.