Comitetul de Dialog Social al Uniunii Europene pentru Fotbal Profesionist a discutat pe tema Ordinului nr. 500 referitor la ponderea de participare de minimum 40% a sportivilor români la competiţii oficiale naţionale, recent emis de Ministrul Sportului, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii UEFA (în calitate de deţinători ai preşedinţiei Comitetului), FIFPro – Divizia Europa (în calitate de partener social care reprezintă angajaţii), ECA (Asociaţia Cluburilor Europene) şi Ligile Europene (acestea două din urmă ca parteneri sociali reprezentând angajatorii) au vizitat România joi, 14 iulie 2022, pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal (FRF), ai Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori România (AFAN) şi ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

În cadrul întâlnirii, găzduită de Federaţia Română de Fotbal şi deschisă de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, partenerii au abordat într-o atmosferă deschisă şi constructivă probleme cheie legate de dialogul social în România. Discuţiile s-au axat în principal pe subiectul implementării interne a cerinţelor minime pentru contractul standard jucător-club (MRSPC) şi a mecanismelor naţionale de soluţionare a litigiilor, dar au vizat şi alte aspecte, cum ar fi datoriile restante. Părţile au convenit împreună asupra unui plan de acţiune care să fie implementat într-un interval de timp definit.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Pe durata discuţiilor, a fost adus în atenţie şi ordinul nr. 500, recent emis de Ministrul Sportului din România. Toate părţile au împărtăşit preocupări şi rezerve serioase cu privire la compatibilitatea acestuia cu principiul liberei circulaţii a forţei de muncă, aşa cum este prevăzut în Tratatul Uniunii Europene. Părţile se aşteaptă ca problema să fie soluţionată cât mai curând posibil.

La 7 iulie, Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă. Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat atunci ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.