Japonezul Takayuki Seto a semnat un contract cu FC Argeş, la câteva ore după ce a plecat de la Petrolul Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe când avea 18 ani, Seto a părăsit Nagoya natală şi a mers în Brazilia, ca să înveţe fotbal la câteva academii de acolo. Timp de doi ani a jucat la Avai, Corinthians şi Portughesa, dar când a revenit în Ţara Soarelui Răsare nu a reuşit să prindă un contract la o echipă profesionistă. A fost sunat în 2007 de un impresar care i-a propus să meargă în România. Din dorinţa de a juca fotbal, Takayuki venit în ţara noastră. Restul este istorie, scrie clubul argeşean de liga secundă.

A debutat la seniori în 2007, la Astra Ploieşti, pe când echipa era în Divizia C. La Astra a pus umărul la promovarea echipei în eşalonul secund, apoi în Liga 1, a câştigat un campionat, o cupă şi două supercupe, a evoluat de două ori în grupele Europa League şi a fost aproape de o calificare în optimile competiţiei europene.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În vara lui 2015, Takayuki s-a transferat în Turcia, la Osmanlispor, dar dorul de “cea de-a doua casă” l-a făcut să revină la clubul unde a cunoscut cele mai mari performanţe din carieră. Mai întâi sub formă de împrumut, iar apoi s-a transferat definitiv. A mai avut scurte experienţe în Japonia şi Letonia.

În 2021 a plecat de la Astra la Petrolul Ploieşti, revenind în Ploieşti, oraşul în care sosea în 2007 în  România. Pentru lupii galbeni a strâns 102 meciuri şi a marcat 1 gol. În sezonul trecut a fost unul dintre oamenii de bază ai prahovenilor, fiind prezent în 37 de meciuri şi cumulând 2.649 minute pe teren. În acest sezon, mijlocaşul nipon a jucat 81 de minute în prima etapă a Superligii, în remiza cu Gloria Buzău.

A jucat 474 de meciuri în toată cariera, reuşind să marcheze 33 goluri şi să ofere 28 de pase decisive. Este jucătorul străin care deţine recordul de meciuri jucate în prima divizie a României (344 de meciuri).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.